Què cuinar La Vanguardia

15 receptes mexicanes

Us proposem una selecció de receptes variades perquè coneixeu els secrets de la gastronomia mexicana

CRISTINA CAMILLERI

13/09/2017

La gastronomia mexicana és apreciada arreu del món pels seus sabors únics i exòtics i, també, pels seus plats picants. Des del CUINA us volem proposar 15 receptes perquè descobriu de primera mà l’essència d’aquesta cuina. Una selecció d’alguns dels plats típics del país asteca en la qual també trobareu propostes ben dolces. Posa a prova el teu talent culinari i gaudeix d’aquest viatge a Mèxic a través del paladar.

01 Guacamole Oaxaca

Guacamole Oaxaca Becky Lawton Becky Lawton

Guacamole Oaxaca

El guacamole és una de les receptes més populars de la gastronomia mexicana. És una salsa a base d’alvocat molt versàtil a la cuina. S’ha de fer amb un morter volcànic o ‘molcajete’.

Llegiu la recepta completa

02 Tacos de guacamole

Tacos de guacamole Ada Parellada Ada Parellada

Tacos de guacamole

No és un secret que els mexicans adoren els tacos, una tortilla de blat de moro que farceixen amb tot tipus d’ingredients i salses. Els de guacamole són molt bons!

Llegiu la recepta completa

03 'Tostada' de peix del Yucatán

'Tostada' de peix del Yucatán Becky Lawton Becky Lawton

'Tostada' de peix del Yucatán

Les ‘tostadas’ són la base de la cuina tradicional mexicana. En la recepta proposada està farcida de peix marinat amb suc de llimona i xili, una varietat del cebiche peruà. 

Llegiu la recepta completa

04 Fajitas de xai

Fajitas de xai Becky Lawton Becky Lawton

Fajitas de xai

I seguim amb les receptes que utilitzen tortilles de blat de moro. Aquest cop les enrotllarem i les farcirem de xai i altres ingredients. 

Llegiu la recepta completa

05 Crema de 'frijoles'

Crema de 'frijoles'

Crema de 'frijoles'

Els frijoles són mongetes mexicanes que estan presents en moltes de les seves receptes. La recepta també inclou altres productes típics del país com coriandre, nachos o ‘jalapeños’.

Llegiu la recepta completa

06 Nachos

Nachos

Nachos

Els nachos és un dels aperitius més famosos de Mèxic i, de fet, també a altres parts del món. Són el ‘topping’ perfecte per al guacamole, la salsa de formatge o la salsa de iogurt, entre d’altres. 

Llegiu la recepta completa

07 Arròs integral amb coriandre, llima i xili

Arròs integral amb coriandre, llima i xili Becky Lawton Becky Lawton

Arròs integral amb coriandre, llima i xili

Aquesta recepta d’arròs combina sabors d’allò més mexicans. El coriandre és una espècie típica d’Amèrica Llatina, la llima és una de les fruites més exportades del país, i el xili és el toc picant per excel·lència als seus plats.

Llegiu la recepta completa

08 'Cochinita pibil'

'Cochinita pibil' Becky Lawton Becky Lawton

'Cochinita pibil'

Així com a Catalunya cuinem escudella, els mexicans elaboren un guisat de carn de porc anomenat ‘cochinita pibil’. Us proposem la recepta tradicional al més pur estil mexicà, tot i que antigament coïen la carn a uns forats a terra que eren com una mena de forn. 

Llegiu la recepta completa

09 Flam de coco d'Acapulco

Flam de coco d'Acapulco Becky Lawton Becky Lawton

Flam de coco d'Acapulco

A Mèxic també saben fer bones postres. Aquest flam de sabors exòtics és la proposta de Joan Bagur, un xef que domina a la perfecció la cuina tradicional del país asteca. 

Llegiu la recepta completa

10 Tacos amb maduixots

Tacos amb maduixots Anna Garcia Frigola Anna Garcia Frigola

Tacos amb maduixots

Com ja hem dit podem farcir els tacos amb mil ingredients. Així, doncs, us proposem la versió dolça d’aquesta creació culinària mexicana. 

Llegiu la recepta completa

11 Arròs amb llet

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Aquestes postres que també mengem a Catalunya són molt habituals als països llatins com Mèxic. A part de la canyella, li solen afegir panses. 

Llegiu la recepta completa

12 Cebiche de fruites

Cebiche de fruites

Cebiche de fruites

El cebiche és un plat peruà però que té les seves versions a altres països d’Amèrica Llatina. Normalment porta peix, però en aquest cas aposta només per sabors dolços. Podeu afegir-hi més fruites tropicals i adaptar la recepta als vostres gustos. 

Llegiu la recepta completa

13 Tacos de Langosta

Tacos de Langosta

Tacos de llagosta

Els tacos són un plat molt versàtil que us permet jugar amb els ingredients. Així, doncs, us proposem uns tacos mariners ben picants.

Llegiu la recepta completa

14 'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica Enrique Marco Enrique Marco

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

Per fer aquest tipus d’aguachile a l’estil tradicional necessiteu el ‘molcajete’, com amb el guacamole. La flor de Jamaica té un sabor exòtic i es troba en moltes receptes del país.

Llegiu la recepta completa

15 Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica

L’adob al pastor és un marinat típic de Mèxic que serveix tant per a carn com per a peix. És picant i la salsa de Jamaica té un sabor que li dona un toc únic. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

01-30 set

La Cuina del Cim i Tomba 2017

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de...

30 set

XXIX Mostra Gastronòmica de Castelldefels

El 30 de setembre torna un dels esdeveniments gastronòmics més importants de Castelldefels. Un altre...

30 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto