Consells de cuina La Vanguardia

Com coure l'arròs al punt

A la paella o a la cassola, amb peix o marisc. Us expliquem els millors trucs perquè l'arròs us quedi sempre al punt!

CUINA.CAT

06/02/2018

L’arròs és un dels aliments més consumits arreu del món i també un dels menjars més populars als Països Catalans, on trobem diverses receptes d’arrossos fets amb paella o a la cassola. El País Valencià, regió arrossera per excel·lència des del segle X, destaca per les seves paelles, marineres o amb pollastre i verdures, però també pel seu arròs caldós.

La clau de totes les receptes, però, és que la cocció sigui perfecta, i aconseguir-ho és tan fàcil com seguir aquests consells.

 

Arrós bullit / Thinkstock

Arrós bullit / Thinkstock

Al punt

  • Com a norma general, l’arròs està al punt quan els grans són cuits però solts, sencers, grenyals, mai passats, esclatats o 'empastrats'. L’arròs, a la paella o a la cassola, ha de ser substanciós, mai aigualit.
  • Les varietats més habituals són de gra rodó, destacant la bahia i la bomba, tot i que molts xefs i cuinetes es decanten per la recentment conreada carnaroli.
  • Si volem que l’arròs quedi caldós, hem de ser generosos amb el brou i gasius amb el temps perquè quedi cuit, no es pasti i es pugui menjar amb cullera, si cal.
  • Si el volem sec, hem de mesurar el líquid de cocció i garantir-ne el punt apagant el foc a temps i acabant-lo, els darrers minuts, al forn. Els rossejats fan furor.
  • Per evitar haver d’afegir-li líquid, al final de la cocció hi ha qui el tapa amb un plat amb aigua, i qui ho fa amb un drap humit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto