- El millor material per embolicar els aliments és el paper de plata, ja que assegura un perfecte tancament. També podeu fer servir paper de forn vegetal o qualsevol altre material que sigui resistent a la calor.
- Si ho preferiu, podeu utilitzar la paella o el microones en lloc del forn. També podeu fer la papillota a la graella i els aliments absorbiran unes aromes del torrat que donaran un gust molt especial.
- Procureu desossar la carn en trossets petits i treure les espines del peix.
- Si hi afegiu verdures dures com l'espàrrec o la coliflor, salteu-les abans de cuinar-les a la papillota perquè s'estovin una mica.
- Salteu les verdures uns minuts abans a la paella amb una mica d'oli i sal per potenciar el sabor. També podeu marcar una mica els trossos de peix.
- Comproveu que el paquet de la papillota s'infla per saber que els ingredients de l'interior ja estiguin fets.
- Serviu el plat embolicat fins a la taula perquè tots els convidats puguin apreciar les aromes que s'han format dins la papillota.