Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com escollir una bona taronja

Vuit consells que us permetran triar un producte de qualitat

Taronges

Taronges Thinkstock

  1. Compreu-la al mercat i sempre de temporada.
  2. Fugiu de la que està envasada en bossa de xarxa i de la que és especialment brillant. Si és brillant significa que s’hi ha afegit una capa de cera a l’exterior, que li afegeix brillantor i n’allarga la conservació.
  3. Tracteu-la com si fos un tall de carn. Veritat que no us menjaríeu un bistec sis dies després d'haver-lo comprat? Doncs amb les taronges passa el mateix. Al cap d’uns set o deu dies, comencen a perdre propietats. Desconfieu d’aquelles que poden durar un mes al rebost!
  4. Si en porta, fixeu-vos en la branca. Hauria d’estar adherida al fruit. I, si hi ha fulles, han de ser verdes, estirades i brillants.
  5. Al tacte, la taronja ha de ser dura. La blaneta comença a estar sobrepassada.
  6. Agafeu-la amb les mans i oloreu-la. Serà molt bon senyal que, després d’haver-la deixada al cistell, la mà us faci olor de taronja.
  7. Descarteu les que tinguin puntets o foradets (minúsculs, com caps d’agulla, i, al voltant, una mica decolorats). És un indici que la taronja té habitants a l’interior.
  8. És preferible que la taronja hagi madurat a l’arbre. Potser us costarà trobar taronges al mercat que hagin acabat de créixer al taronger. Penseu que les que s'han de distribuir es recol·lecten una mica abans i, fins i tot, acaben madurant en cambra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: