Consells de cuina La Vanguardia

Com fer la carn sagnant, al punt o molt feta

La carn té molts punts de cocció i cadascú en prefereix un de diferent; poc feta, al punt o molt feta. Aprèn a cuinar-la de totes maneres seguint aquests consells!

CUINA.CAT

06/12/2017
Carn poc feta

Carn poc feta Thinkstock

  1. Cuineu primer les carns que tardin menys a coure’s i deixin anar més greix.
  2. Situeu el tros de carn més gros al lloc més allunyat de les brases. Així evitareu que es cremi per fora i quedi cru per dins.
  3. Si esteu coent carn adobada o marinada, la podeu anar untant cada cinc minuts perquè el gust de la salsa sigui més potent.
  4. Per als qui preferiu la carn crua, procureu mantenir durant molt poca estona i a foc ben viu la peça de carn a la graella. Aproximadament amb 3 minuts per cada cantó ja n’hi ha d’haver prou.
  5. Per fer la carn al punt amb 4 minuts per cada cantó de la peça a foc mitjà ja n’hi ha suficient.
  6. Si voleu fer la carn feta heu de tenir la peça de carn a la graella uns 8 minuts per cada cara amb el foc gairebé baix, així es cou per dins i es torra per fora al mateix temps.
  7. No aneu donant voltes a la carn constantment; amb un cop per cada cantó n’hi ha més que suficient. Així, evitareu que us quedin trossos enganxats a la graella.
  8. No escalfeu excessivament la graella, ja que la carn patiria un contrast massa sobtat i crearíeu una capa llisa, negra i dura que pot arribar a tenir un sabor i textura molestos.
  9. No poseu oli a la planxa calenta. Mai. L’oli d’oliva és un producte que té amagats un munt de sabors i propietats; si en comptes de posar-lo a la planxa n’unteu la peça de carn, part d’aquests sabors i aromes impregnaran la carn, i això ens donarà un resultat més gustós i melós.
  10. Poseu la sal directament a la planxa, ja que l’escalfor li donarà un punt torrefacte que augmentarà les aromes i el gust de fumat.
  11. Si voleu posar la sal directament a la carn, procureu que sigui just abans de posar-la a coure, ja que si deixeu passar molt temps n’absorbirà tots els líquids i us quedarà seca i estellosa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto