L'agar-agar no aporta sabor ni color als plats, però té la capacitat d'absorbir entre 200 i 300 vegades el seu propi pes. Té una aportació calòrica pràcticament nul·la. En canvi, conté molta fibra soluble i gràcies a això és un aliment saciant i un regulador del trànsit intestinal molt destacable.
Seguiu aquests consells per saber com l'heu de preparar i quines aplicacions té.
1. Compreu-lo en pols. També es comercialitza en flocs, però així és més difícil controlar-ne la quantitat i dissoldre'l.
2. Hidrateu l'agar-agar. Per cada litre d'aigua (podeu fer servir altres tipus de líquid), utilitzeu uns 10 grams de gelatina. De tota manera, aneu experimentant vosaltres mateixos per trobar la textura que us sembli òptima. La quantitat pot variar en funció del resultat que vulgueu aconseguir.
3. Cal afegir la gelatina quan el líquid encara estigui fred. Després, poseu-ho a foc lent i aneu-ho remenant.
4. A diferència de les gelatines d'origen animal, les vegetals sí que s'han de deixar bullir uns 2 o 3 minuts.
5. Deixeu que la gelatina es refredi abans de posar-la a la nevera. Encara estarà líquida, però després d'una estona a la nevera quallarà.
6. Podeu fer servir la gelatina per estabilitzar salses, esferificar, fer un vel, una llaminadura...També podeu afegir-hi suc de fruita i tindreu unes postres delicioses.
7. Si feu servir un tipus de gelatina diferent, informeu-vos de les propietats i singularitats. No totes es preparen de la mateixa manera!