Consells de cuina La Vanguardia

Com fer un bon romesco

L'acompanyant tradicional de la salsa de romesco són els calçots, però és tan bona que lliga bé amb tot. Seguiu aquests consells perquè us quedi rodona!

Salsa de romesco amb calçots

Salsa de romesco amb calçots Thinkstock

  1. Feu servir un morter per fer la picada perquè la textura quedi molt més cruixent.
  2. Les patates sempre han d'anar trencades, no les talleu mai perquè així els porus queden oberts i absorbeixen tot el sabor i ajuden a lligar la salsa.
  3. Deixeu que la salsa es faci a foc lent. No tingueu presses, perquè si no la patata i el peix es desfaran.
  4. Podeu colar la salsa o no fer-ho si ja us ha quedat prou fina.
  5. Deixeu reposar la salsa de romesco tota una nit a la nevera perquè quedi més gustosa.
  6. Acompanyeu la salsa més enllà dels calçots: queda bé amb tot tipus de verdures, carns o peixos.
  7. Si acompanyeu el romesco amb musclos o algun peix a la planxa, reduïu el vinagre o elimineu-lo directament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto