Consells de cuina La Vanguardia

Quatre consells per fer gelats a casa

Us expliquem com aconseguir la textura perfecta

POL LEIVA

17/07/2017
01 Llet

Llet Thinkstock

Poseu-hi una base làctica

Tots els gelats tenen com a base una solució feta amb llet, nata o derivats. Un dels nous ngredients que podeu utilitzar és la llet en pols, que aportarà proteïnes làctiques i lactosa. La lactosa té la propietat d’absorbir deu vegades el seu pes en aigua, fet que fa que es redueixi la presència de líquid al vostre gelat i que, per tant, disminueixi el risc que aquest cristal·litzi i doni al gelat una textura poc cremosa.

02 Licor de cirera

Licor de cirera Thinkstock

Afegiu-hi alcohol: guanyareu cremositat

L’alcohol es congela als -130 ºC i els congeladors que tenim a casa no tenen capacitat per congelar-lo. El fet d’afegir un licor al nostre gelat aportarà més cremositat, ja que també impedirà que es formin cristalls de gel a la nostra recepta.

03 Gelat de màquina

Gelat de màquina Thinkstock

Feu una bona emulsió

L’aire en si mateix no és un ingredient per fer gelat; ara bé, si no està ben emulsionat, no té aquella textura cremosa i untuosa tan típica. L’ideal per fer una bona emulsió és amb una màquina de fer gelats. Si no en teniu, podeu fer un procediment similar a l’emulsió remenant el gelat a cada hora de congelador tres vegades; aquest procediment no emulsionarà el vostre gelat, però si ho feu bé trencareu tots els cristalls que hi pugui haver.

04 Gelat de gerds

Gelat de gerds Thinkstock

Deixeu-lo reposar a una temperatura d'entre -14 i -7 ºC

Els gelats han de reposar a una temperatura entre -14 i -7 ºC. Com que els congeladors convencionals no tenen les qualitats d’un congelador destinat a la conservació de gelats, és recomanable que traieu el gelat de la nevera cinc minuts abans de servir-lo; això farà que es descongeli una mica i quedi més cremosos. Tan bon punt hàgiu servit totes les racions, l’haureu de tornar ràpidament al congelador.

A Londres han millorat el sistema. En una petita gelateria anomenada Chin Chin Laboratorists fan gelats instantanis mitjançant un producte una mica estrafolari: el nitrogen líquid. La seva temperatura és de -195’8 ºC i, per tant, es fa en pocs minuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto