Consells de cuina La Vanguardia

Quatre consells per fer gelats a casa

Us expliquem com aconseguir la textura perfecta

POL LEIVA

17/07/2017
01 Llet

Llet Thinkstock

Poseu-hi una base làctica

Tots els gelats tenen com a base una solució feta amb llet, nata o derivats. Un dels nous ngredients que podeu utilitzar és la llet en pols, que aportarà proteïnes làctiques i lactosa. La lactosa té la propietat d’absorbir deu vegades el seu pes en aigua, fet que fa que es redueixi la presència de líquid al vostre gelat i que, per tant, disminueixi el risc que aquest cristal·litzi i doni al gelat una textura poc cremosa.

02 Licor de cirera

Licor de cirera Thinkstock

Afegiu-hi alcohol: guanyareu cremositat

L’alcohol es congela als -130 ºC i els congeladors que tenim a casa no tenen capacitat per congelar-lo. El fet d’afegir un licor al nostre gelat aportarà més cremositat, ja que també impedirà que es formin cristalls de gel a la nostra recepta.

03 Gelat de màquina

Gelat de màquina Thinkstock

Feu una bona emulsió

L’aire en si mateix no és un ingredient per fer gelat; ara bé, si no està ben emulsionat, no té aquella textura cremosa i untuosa tan típica. L’ideal per fer una bona emulsió és amb una màquina de fer gelats. Si no en teniu, podeu fer un procediment similar a l’emulsió remenant el gelat a cada hora de congelador tres vegades; aquest procediment no emulsionarà el vostre gelat, però si ho feu bé trencareu tots els cristalls que hi pugui haver.

04 Gelat de gerds

Gelat de gerds Thinkstock

Deixeu-lo reposar a una temperatura d'entre -14 i -7 ºC

Els gelats han de reposar a una temperatura entre -14 i -7 ºC. Com que els congeladors convencionals no tenen les qualitats d’un congelador destinat a la conservació de gelats, és recomanable que traieu el gelat de la nevera cinc minuts abans de servir-lo; això farà que es descongeli una mica i quedi més cremosos. Tan bon punt hàgiu servit totes les racions, l’haureu de tornar ràpidament al congelador.

A Londres han millorat el sistema. En una petita gelateria anomenada Chin Chin Laboratorists fan gelats instantanis mitjançant un producte una mica estrafolari: el nitrogen líquid. La seva temperatura és de -195’8 ºC i, per tant, es fa en pocs minuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto