Què cuinar La Vanguardia

Quatre consells per fer gelats a casa

Us expliquem com aconseguir la textura perfecta

POL LEIVA

17/07/2017
01 Llet

Llet Thinkstock

Poseu-hi una base làctica

Tots els gelats tenen com a base una solució feta amb llet, nata o derivats. Un dels nous ngredients que podeu utilitzar és la llet en pols, que aportarà proteïnes làctiques i lactosa. La lactosa té la propietat d’absorbir deu vegades el seu pes en aigua, fet que fa que es redueixi la presència de líquid al vostre gelat i que, per tant, disminueixi el risc que aquest cristal·litzi i doni al gelat una textura poc cremosa.

02 Licor de cirera

Licor de cirera Thinkstock

Afegiu-hi alcohol: guanyareu cremositat

L’alcohol es congela als -130 ºC i els congeladors que tenim a casa no tenen capacitat per congelar-lo. El fet d’afegir un licor al nostre gelat aportarà més cremositat, ja que també impedirà que es formin cristalls de gel a la nostra recepta.

03 Gelat de màquina

Gelat de màquina Thinkstock

Feu una bona emulsió

L’aire en si mateix no és un ingredient per fer gelat; ara bé, si no està ben emulsionat, no té aquella textura cremosa i untuosa tan típica. L’ideal per fer una bona emulsió és amb una màquina de fer gelats. Si no en teniu, podeu fer un procediment similar a l’emulsió remenant el gelat a cada hora de congelador tres vegades; aquest procediment no emulsionarà el vostre gelat, però si ho feu bé trencareu tots els cristalls que hi pugui haver.

04 Gelat de gerds

Gelat de gerds Thinkstock

Deixeu-lo reposar a una temperatura d'entre -14 i -7 ºC

Els gelats han de reposar a una temperatura entre -14 i -7 ºC. Com que els congeladors convencionals no tenen les qualitats d’un congelador destinat a la conservació de gelats, és recomanable que traieu el gelat de la nevera cinc minuts abans de servir-lo; això farà que es descongeli una mica i quedi més cremosos. Tan bon punt hàgiu servit totes les racions, l’haureu de tornar ràpidament al congelador.

A Londres han millorat el sistema. En una petita gelateria anomenada Chin Chin Laboratorists fan gelats instantanis mitjançant un producte una mica estrafolari: el nitrogen líquid. La seva temperatura és de -195’8 ºC i, per tant, es fa en pocs minuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

19 nov

Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori dediquen una fira al pa i la xocolata que, enguany, arriba a l’onzena edició, amb...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto