Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer una bona macedònia

Consells per triar les millors fruites i preparar unes postres espectaculars

CUINA.CAT

26/04/2018

De segur que tots heu demanat de postres una macedònia, però mai no serà tan bona com la que podreu preparar a casa seguint els nostres consells.

Fruites

Fruites Thinkstock

Consells bàsics

  • És recomanable que les peces de fruita que seleccioneu estiguin madures, degut al seu sabor.
  • Podeu afegir-hi altres aliments amb un alt valor nutritiu, com poden ser els fruits secs.
  • Són unes postres que se serveixen fredes i, per tant, són molt refrescants i saludables. Abans de servir-la, deixeu reposar l’amanida de fruites a la nevera.
  • Quan aneu afegint els talls de les diferents fruites, aneu barrejant els ingredients.
  • Podeu endolcir-ho amb sucre, però també podeu utilitzar altres edulcorants.
  • Els talls de fruita es banyen en algun líquid que li acaba de donar el toc de sabor. Se sol utilitzar suc o licor (normalment conyac).
Fruita

Fruita Thinkstock

Quatre fruites que podeu posar-hi

  • Tomàquets d’arbre: de fora, els tomàquets d’arbre ho semblen ben bé, de tomàquets. Però de dins tenen un gust dolç i suau que ens fa pensar en el kiwi i el maracujà. Això sí, deixeu la pell de banda, que sol ser dura, rugosa i de gust amargant. Per a la macedònia, haureu de tallar la polpa a làmines, però si voleu menjar-vos la fruita sencera, el més habitual és anar-la buidant amb una cullereta.
  • Figues: a les macedònies d’agost els podeu incorporar aquest fruit, que apareix al mes de més calor. Trieu-les de prop de casa, us assegurem que les de la Mediterrània són les millors del món. A Catalunya, se’n cull la varietat coll de dama, d’Alguaire (Segrià).
  • Grosella: el bon temps ens porta aquestes perles que deixen anar un bàlsam d’allò més refrescant quan esclaten al nostre paladar. Si en fem suc, ens sadollarà la set amb eficàcia. I és que acumulen moltes virtuts com a ingredient de postres, ja que l’acidesa que les caracteritza les fa molt interessants per compensar la dolçor del plat. Se’n conreen al Regne Unit, Bèlgica, Holanda i Itàlia.
  • Mango: ens l’hem fet tan nostre que molts l’anomenen ‘el préssec dels tròpics’, però el mango té l’origen, segons sembla, al nord-est de l’Índia i al nord de Myanmar. A l’hora de triar-lo per a la macedònia, vigileu que tingui la pell flexible sense que s’aixafi fàcilment. Si és massa verd, un cop collit ja no madura bé. El que és més important, però, és que escolliu les peces que tinguin l’aroma més bona.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: