Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com triar, cuinar i conservar carxofes

Aquesta hortalissa és molt versàtil, però tenir-la a punt no sempre és fàcil. Us donem uns trucs per treure'n tot el suc!

CUINA.CAT

10/01/2019

Fregida, arrebossada, al forn, a la brasa, bullida, crua; les fulles, el cor... És temps d’aquesta flor capritxosa i s’ha d’aprofitar, perquè és una de les poques verdures de la qual encara es respecta l’estacionalitat. Per aprofitar-ne tot el sabor, cal saber-la tractar. Preneu nota:

Carxofa

Carxofa

  1. Aprofiteu els mesos de fred per gaudir de la millor època de la carxofa, ja que és una flor d'hivern. La temporada comença al novembre, encara a la tardor, i acaba a l'abril.
  2. Per triar la carxofa més tendra quan aneu a comprar escolliu la que estigui més tancada i pesi més, amb les fulles molt juntes.
  3. No patiu si les fulles més externes són fosques, ja que normalment és un símptoma de fred i no altera les qualitats del producte
  4. Cuineu la carxofa abans de cinc dies perquè heu de tenir en compte que la carxofa s’oxida molt ràpidament i agafa un color fosc.
  5. Per conservar-la, el millor que podeu fer és guardar-la en llocs frescos tan aviat com sigui possible. També es poden posar en un recipient tancat o una bossa de plàstic i posar-la a la nevera.
  6. Si se us han posat una mica lletges... Submergiu-la en aigua amb llimona o amb julivert!
  7. Per netejar-les i no quedar amb les mans negres, es recomana pelar-les i tallar-les amb guants
  8. Ruixeu amb suc de llimona o fregeu-les amb el cítric perquè no s’oxidin, o bé deixar-les en remull en un bol amb aigua freda i suc de llimona
  9. Traieu els pèls que envolten el cor de la carxofa, ja que poden resultar desagradables al paladar.
  10. Si les voleu prendre bullides, us quedaran més tendres si a l’aigua hi afegiu una mica de suc de llimona i una culleradeta de farina. 
  11. Si voleu rebaixar l’amargor de les carxofes, poseu una cullerada de sucre a l’aigua mentre es couen.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto