Consells de cuina La Vanguardia

Quatre consells sobre la carxofa

La flor d’hivern és molt versàtil, però tenir-la a punt no sempre és fàcil. Us donem uns trucs per treure'n tot el suc!

CUINA.CAT

16/01/2018

Fregida, arrebossada, al forn, a la brasa, bullida, crua; les fulles, el cor... És temps d’aquesta flor capritxosa i s’ha d’aprofitar, perquè és una de les poques verdures de la qual encara es respecta l’estacionalitat. Per aprofitar-ne tot el sabor, cal saber-la tractar. Preneu nota:

01 Camp de carxofes

Camp de carxofes

  1. Aprofiteu els mesos de fred per gaudir de la millor època de la carxofa, ja que és una flor d'hivern. La temporada comença al novembre, encara a la tardor, i acaba a l'abril.
  2. Per triar la carxofa més tendra quan aneu a comprar escolliu la que estigui més tancada i pesi més, amb les fulles molt juntes.
  3. No patiu si les fulles més externes són fosques, ja que normalment és un símptoma de fred i no altera les qualitats del producte
  4. Cuineu la carxofa abans de cinc dies perquè heu de tenir en compte que la carxofa s’oxida molt ràpidament i agafa un color fosc.
  5. Per conservar-la, el millor que podeu fer és guardar-la en llocs frescos tan aviat com sigui possible. També es poden posar en un recipient tancat o una bossa de plàstic i posar-la a la nevera.
  6. Si se us han posat una mica lletges... Submergiu-la en aigua amb llimona o amb julivert!
  7. Per netejar-les i no quedar amb les mans negres, es recomana pelar-les i tallar-les amb guants
  8. Ruixeu amb suc de llimona o fregeu-les amb el cítric perquè no s’oxidin, o bé deixar-les en remull en un bol amb aigua freda i suc de llimona
  9. Traieu els pèls que envolten el cor de la carxofa, ja que poden resultar desagradables al paladar.
  10. Si les voleu prendre bullides, us quedaran més tendres si a l’aigua hi afegiu una mica de suc de llimona i una culleradeta de farina. 
  11. Si voleu rebaixar l’amargor de les carxofes, poseu una cullerada de sucre a l’aigua mentre es couen.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto