Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Síndria: com diferenciar-ne les varietats

Aquesta fruita aquosa -el 93% és aigua!- pertany a una família nombrosa, però als nostres mercats trobareu aquests quatre tipus

CUINA.CAT

28/06/2017
Talls de síndria de pell fosca

Talls de síndria de pell fosca Thinkstock

Síndria de pell fosca

És la síndria autòctona, la de tota la vida. La forma esfèrica, el color verd fosc quasi negre de la pell i una polpa dolça i d’un vermell intens són les seves senyes d’identitat. També podem trobar varietats similars de pell fosca d’origen americà, encara que es cultiven des de fa uns quants anys arreu del Mediterrani. La varietat més coneguda és l’anomenada comercialment Sugar Baby.

Síndria ratllada

Síndria ratllada Thinkstock

Síndria ratllada

Té la pell jaspiada, d’un verd esgrogueït amb bandes longitudinals més fosques, i destaca per les seves dimensions. Té la polpa rosada o de color vermell clar i té gust dolç. No és del tot esfèrica i n’hi ha d’allargades –aquestes són més pròpies d’Amèrica del Sud.

Síndria de polpa groga

Síndria de polpa groga Thinkstock

Síndria de polpa groga

Exteriorment té la pell de color verd clar amb franges de verd fosc. Però si hi ha una cosa que diferencia aquesta síndria de les altres és, sense cap mena de dubte, el color groc ataronjat de la polpa. Se l’anomena també síndria 'ananàs', ja que la carn de la pinya (o ananàs) és d’un color semblant. A casa nostra es coneix des de fa poc i la podem trobar esporàdicament als mercats els mesos de juny, juliol i agost. Encara que a Àsia és molt popular, aquí té poca acceptació, potser per la seva raresa i perquè té poc sucre i, per tant, no resulta gaire gustosa.

Talls de síndria sense llavors

Talls de síndria sense llavors Thinkstock

Síndries sense llavors

Les fruites i les verdures sorgides d’encreuaments i manipulacions per tal d’evitar les llavors –per a alguns– incòmodes s’han fet un lloc en els nostres mercats. Les síndries no en són una excepció. Exteriorment no hi ha cap diferència, però la polpa és vermella i sense llavors. També hi ha una varietat mini sense llavors, de petites dimensions –la meitat– i pensada especialment per a ús individual.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: