Preparació
Preparació
- Peleu les patates, talleu-les i bulliu-les, tan sols cobertes d’aigua, fins que siguin toves, uns 30 min.
- Amb molta cura, tritureu-les amb l’aigua de cocció i acabeu el batut amb la nata líquida. Si no teniu clar com fer anar el túrmix, millor que demaneu ajuda a un adult. Salpebreu-ho.
- Com sempre que feu servir els fogons, demaneu a un adult que us doni un cop de mà. Passeu el bacó per una paella, a foc lent, perquè vagi suant. Quan s’hagi enrossit, reserveu-lo.
- Talleu la baiona ben menuda i també passeu-la per la paella. Ha de quedar lleugerament cruixent.
- Talleu el pa a dauets i també torreu-lo a la paella del bacó i la baiona. Reserveu-ho.
- A la mateixa paella, amb un raig d’oli, qualleu un ou, com si fos un ou ferrat, però sense fregir-lo.
- Serviu la crema de patata en plats, juntament amb l’ou, una mica de bacó i baiona. Acabeu-ho posant-hi uns quants pinyons torrats i daus de pa per sobre.
El consell
- Si voleu, en comptes d’ous de gallina podeu fer servir ous de guatlla. El plat quedarà igual de bo!