Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Traieu l'arrel de les dues cebes tendres i talleu-les finament.
  2. Poseu la mantega en un cassó al foc i, quan estigui fosa, tireu-hi la ceba i deixeu-la-hi coure suaument perquè quedi blanca.
  3. Afegiu-hi els pèsols i cobriu-los amb brou vegetal. Deixeu-los coure tapats uns 5 o 7 min, segons la frescor dels pèsols.
  4. Mentrestant, poseu la botifarra tallada a rodelles primes una paella a foc suau. Doneu-los la volta i deixeu que s'acabin de coure i que treguin el greix sobrant. Han de quedar ben cruixents. Passeu-les per un paper absorbent. Reserveu-les en una capsa hermèticament tancada perquè no s'humitegin.
  5. Quan els pèsols siguin cuits, sense que hagin perdut el color verdós, saleu-los, apagueu el foc i tritureu-los perquè quedi una sopa ben fina. Si queda espessa, afegiu-hi un cullerot de brou vegetal calent fins a obtenir la densitat desitjada. Passeu-ho pel colador xinès perquè la sopa sigui ben cremosa. Reserveu-la.
  6. Obriu les vieires, traieu-ne la part taronja i la sorra que pugui tenir enganxada.
  7. Poseu les fulles de menta en un plat amb paper secant al microones a màxima potència. Doneu-li intervals de 20 s i aneu-les girant perquè s'assequin i quedin cruixents. Us caldrà fer-ho 5 o 6 vegades. Tritureu-les amb un raig d'oli, que us quedarà d'un verd molt vistós. Reserveu-ho.
  8. Poseu una paella al foc amb un petit raig d'oli d'oliva i coeu les vieires. Us han de quedar daurades i un xic crues de dins. Poseu-les al centre del plat. Al damunt, trenqueu-hi el cruixent de botifarra negra i decoreu-ho amb unes escames de sal i quatre o cinc pipes de carbassa verdes.
  9. Serviu la sopa de pèsols al voltant i acabeu-ho amb un cordó d'oli de menta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

20 jul

Taller de dips

Les salses fan embogir molts paladars pel toc únic de sabor que donen als nostres plats. Els dips són...

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto