Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Traieu l'arrel de les dues cebes tendres i talleu-les finament.
  2. Poseu la mantega en un cassó al foc i, quan estigui fosa, tireu-hi la ceba i deixeu-la-hi coure suaument perquè quedi blanca.
  3. Afegiu-hi els pèsols i cobriu-los amb brou vegetal. Deixeu-los coure tapats uns 5 o 7 min, segons la frescor dels pèsols.
  4. Mentrestant, poseu la botifarra tallada a rodelles primes una paella a foc suau. Doneu-los la volta i deixeu que s'acabin de coure i que treguin el greix sobrant. Han de quedar ben cruixents. Passeu-les per un paper absorbent. Reserveu-les en una capsa hermèticament tancada perquè no s'humitegin.
  5. Quan els pèsols siguin cuits, sense que hagin perdut el color verdós, saleu-los, apagueu el foc i tritureu-los perquè quedi una sopa ben fina. Si queda espessa, afegiu-hi un cullerot de brou vegetal calent fins a obtenir la densitat desitjada. Passeu-ho pel colador xinès perquè la sopa sigui ben cremosa. Reserveu-la.
  6. Obriu les vieires, traieu-ne la part taronja i la sorra que pugui tenir enganxada.
  7. Poseu les fulles de menta en un plat amb paper secant al microones a màxima potència. Doneu-li intervals de 20 s i aneu-les girant perquè s'assequin i quedin cruixents. Us caldrà fer-ho 5 o 6 vegades. Tritureu-les amb un raig d'oli, que us quedarà d'un verd molt vistós. Reserveu-ho.
  8. Poseu una paella al foc amb un petit raig d'oli d'oliva i coeu les vieires. Us han de quedar daurades i un xic crues de dins. Poseu-les al centre del plat. Al damunt, trenqueu-hi el cruixent de botifarra negra i decoreu-ho amb unes escames de sal i quatre o cinc pipes de carbassa verdes.
  9. Serviu la sopa de pèsols al voltant i acabeu-ho amb un cordó d'oli de menta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23-24 set

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto