Preparació
- Preescalfeu el forn a 180ºC.
- Passeu la farina pel sedàs juntament amb la goma xantana i el llevat. Berregeu-ho tot bé
- Bateu la mantega o margarina amb el sucre, a mà o a màquina.
- Afegiu-hi primer un ou, tot seguit una mica de farina de forma envolupant, després un altre ou i la resta de farina amb cura. Barregeu-ho suaument.
- Afegiu-hi l’essència de vainilla. Si bateu en excés la massa quedarà menys lleugera, i ha de tenir prou humitat per lliscar per la cullera amb facilitat. Si és molt densa, afegiu-hi 1 o 3 cullerades de líquid (aigua o llet).
- Distribuïu 50 g de massa en cada paperina de cupcake i afegiu-hi algunes gotes de xocolata blanca amb l’ajuda d’una cullereta, enfonsant-les suaument.
- Una vegada col·locada la massa, igualeu la superfície del cupcake.
- Per al xarop de llimona: prepareu un almívar bullint l’aigua amb el sucre i, una vegada fred, afegiu-hi el suc i la pela de llimona ratllada.
- Regueu amb amb 2-4 cullerades soperes cada cupcake, d’aquesta manera poden durar 5 dies si es tapen amb el topping.
- Per al topping blanc: passeu el sucre de llustre pel sedàs i afegiu-hi l’aigua. Si la consistència no us agrada, afegiu-hi més aigua. Decoreu els cupcakes amb el topping amb l’ajuda d’una cullera o una mànega de pastisseria.