Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què és una canana? Aquestes preguntes han inspirat el cicle de sopars 'Els oblidats', una iniciativa conjunta del Museu Marítim, el Norai, Cap a Mar (una petita empresa de la Barceloneta dedicada a la pesca de qualitat i de proximitat) i la revista CUINA, que comença el 30 de març al restaurant Norai, del Museu Marítim de Barcelona, i que, amb una sessió per mes, s’allargarà fins al 29 de juny.
Aquests àpats volen reivindicar el valor gastronòmic de peixos oblidats, tant als restaurants com a les peixateries. Per això, els assistents als sopars en sortireu amb la recepta dels plats que haureu menjat.
El calendari previst per als sopars és el següent:
- 30 de març - la bròtola, el lluç desconegut
- 19 d'abril - la rajada, la gran planejadora triangular
- 18 de maig - la moixina, ens mengem el tauró
- 29 de juny - Mix de peixets oblidats: canana, pota, gamba blanca (i altres)