Receptes de Nadal La Vanguardia

Qui es pot resistir a una mossegada cruixent d’avellana i mantega? M’encanta la massa sablé, amb la textura arenosa i trencadissa que es fon a la boca… com la d’aquestes galetes que vaig portar ahir a la feina per enganyar la gana d’abans de dinar:

La massa sablé és una de les més versàtils que hi ha, és ideal com a base de pastissos, per fer galetes o fins i tot com un toping cruixent. A més, canviant una part de la farina per fruits secs obtens una massa enriquida amb un sabor exquisit.

Aquestes galetes vaig triar fer-les amb avellanes torrades, un fruit sec que m’encanta però que tinc una mica oblidat. El resultat són unes galetes finíssimes, cruixents, al punt de dolçor i amb un gust càlid d’avellana i mantega plenament de tardor. A la reunió d’ahir a la feina crec que van agradar!

Preparació

  1. Barregeu els sòlids: la farina, les avellanes, el sucre, la sal i les llavors de vainilla. Afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i barregeu-ho fins que quedi una textura arenosa. Afegiu-hi el rovell d’ou, la llet, i barregeu-ho just fins que es formi una bola, sense pastar-ho gaire. Deixeu-ho reposar a la nevera 2 h.
  2. Amb l’ajut d’un corró, estireu la massa entre dos papers de forn per tal que no s’enganxi. Si ha quedat massa tova, torneu-la a deixar una estona a la nevera.
  3. Talleu les galetes amb la forma desitjada, poseu-les ben repartides sobre una plata de forn i coeu-les a 180 ºC durant 15 min, fins que siguin daurades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 des

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

12 des

Canelons vegetarians d'A Taula

A Catalunya, els canelons de carn tradicionalment es menjaven els dies festius i especialment per Nadal. Actualment...

11-13 des

Cuina nadalenca d'A taula

'A Taula!' celebra deu anys de la seva creació i ho fa organitzant diversos tallers al Centre...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto