Què cuinar La Vanguardia

La setmana passada vam quedar amb els amics per fer la tradicional projecció de fotos de les vacances d’estiu. Com que era a mitja tarda, vaig preparar un pastís per berenar que vam degustar recordant els viatges que hem.

Precisament la recepta la vaig treure gràcies a un d’aquests viatges: recordeu els Saragli que vaig fer tornant de Kálymnos? Doncs la Judit, en un comentari, es va oferir a donar-me la recepta d’un pastís deliciós que fan a Suïssa, a la regió del Valais. En un principi la recepta em va semblar molt estranya: és un pastís que es cou al forn sense ous i amb pa ratllat! Després d’intercanviar uns quants e-mails amb la Judit i assegurar-me que quedava espectacular, vaig guardar la recepta a ‘pendents’, esperant una ocasió amb amics de confiança que em perdonessin si al final sortia fiasco.

I bé, el resultat ja el veieu a la foto, és evident que queda espectacular! A tots ens va encantar: tal com explicava la Judit queda flonjo, tendre i melós, amb un gustet de canyella, maduixa, ametlla i xocolata deliciós. I gràcies al pa ratllat té una textura suau i humida que fa que s’empassi xuclant.

Preparació

  1. Per a la base: folreu la base d’un motlle allargat amb la pasta brisa. Escampeu per sobre una capa amb la meitat de la melmelada de maduixa.
  2. Per al pastís: barregeu els secs fins que quedin homogenis. Afegiu-hi els líquids i barregeu-ho bé.
  3. Aboqueu la mescla sobre la pasta brisa amb melmelada i coeu-ho 50 min a 180 ºC. Deixeu-ho refredar.
  4. Escampeu una capa amb la resta de melmelada per sobre la superfície i reserveu-ho 30 min al congelador.
  5. Per a la cobertura: escalfeu la nata líquida. Quan arrenqui el bull aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la.
  6. Traieu el pastís del congelador i desemmotlleu-lo. Sobre una reixeta, napeu tot el pastís amb la cobertura de xocolata, deixant que caigui per tot el voltant.
  7. Deixeu-lo refredar, decoreu-lo i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

22 ago

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto