Què cuinar La Vanguardia

Hàbits saludables amb A Taula!

Aliments saludables

Aliments saludables

Una de les activitats organitzades per celebrar el desè aniversari d'A Taula! està dedicada a la cuina dels bons hàbits. S'han programat alguns tallers dedicats al vi i al sucre i les seves alternatives. Així, doncs, podem trobar les següents jornades:
 

  • EL VI DE BARCELONA

Dissabte 28 d’octubre, d’11 a 13 h
Preu: 5 €
Lloc: Masia Can Calopa de Dalt (Collserola)
A càrrec de la Cooperativa L’Olivera

En aquesta sortida es coneixerà el projecte social de recuperació de les vinyes a Collserola, iniciat per la Cooperativa L’Olivera. També es podrà visitar el celler i la masia de Can Calopa, una construcció que conserva elements arquitectònics tardogòtics del segle XVI. Per acabar, un tast de vi i d’oli amb vista sobre la serra de can Balasch de fons.

  • VINSEUM - Museu de les cultures del vi de Catalunya

Dissabte 4 de novembre, d’11 a 13.30 h
Preu: 5 €.
Lloc: Vilafranca del Penedès. A càrrec de VINSEUM

El VINSEUM obre les portes a explorar la cultura del vi des de totes les edats. Es podrà visitar l’exposició permanent i temporal (40 hectàrees) i hi haurà un taller de mostos per a la canalla. A més, del 2 al 12 de novembre se celebra la setena edició del MOST - Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava, que portarà una programació especial al museu.

  • EL VI ECOLÒGIC

Divendres 17 de novembre, a les 19 h
Xerrada i tast a càrrec d’Albert Domingo, del Celler Tuets

El vi ecològic va guanyant terreny en cellers i taules. Des del Celler Tuets, al capdavant del qual trobem una família que fa més de sis generacions que treballa la vinya, s'explicarà com elaboren vi amb els mateixos llevats del raïm i sense filtrar. També parlaran de les dificultats i les satisfaccions del procés d’elaboració de vi ecològic. A més, al final es podrà fer-ne un tast!

  • FERMENTACIÓN ESPONTÁNEA (48’)

Dijous 23 de novembre, de 19 a 21 h

'Fermentación espontánea' (2016) és un documental sobre el vi natural a Espanya dirigit per Clara Isamat, fotògrafa i sommelier. Està basat en el llibre 'Raíces del vino natural, un año de viña' (Ed. Edicions, 2016), premiat en tres ocasions i escrit per ella mateixa fruit d’un viatge per la vinya de nord a sud del país. Recull les reflexions, motivacions i inquietuds d’onze productors de vi natural i les opinions de reconeguts sommeliers sobre la relació del vi natural amb el consumidor. Va rebre el Premi Collita al millor treball documental 2016 en el festival Most de Vilafranca del Penedès. Durant el taller es presentarà i projectarà el documental de la mà de la directora. També hi haurà espai per al debat acompanyat d’un tast de vins d’una de les productores protagonistes al documental.

 

  • EL SUCRE I LES SEVES ALTERNATIVES

Dimecres 29 de novembre, a les 19 h
Xerrada a càrrec de Sílvia Romero, nutricionista

On trobem el sucre? Quins aliments l’amaguen? És necessari a la nostra dieta? Creem addicció al sucre? Són saludables els seus substituts? Com podem endolcir saludablement? En aquesta xerrada es parlarà sobre l’impacte del sucre en la nostra salut per resoldre aquests dubtes.

 

MÉS INFORMACIÓ

Centre Cívic El Sortidor

Plaça Sortidor, 12

08004 Barcelona (Barcelonès)

934434311

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 nov

Taller de fondue i maridatge amb vins d'A Taula!

A Taula! Cicle de cultura i gastronomia celebra 10 anys divulgant la cultura gastronòmica i els bons...

23 nov

Hàbits saludables amb A Taula!

Una de les activitats organitzades per celebrar el desè aniversari d'A Taula! està dedicada a la cuina...

25 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

25 nov

Adopta un Celler

Prepareu el paladar per descobrir el Celler Herència Altés, el convidat al Bar del Pla de Barcelona d'aquesta...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto