Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la infusió de maduixots: renteu els maduixots i traieu-los les fulles.
  2. Poseu-los en un bol amb el sucre i tapeu-ho amb plàstic alimentari. Poseu-ho a coure al forn al bany maria 1 h i 30 min a 100 ºC. La temperatura i el temps farà que els maduixots deixin anar tota l’aroma i el sabor amb l’aigua que contenen. Passat aquest temps, amb molt de compte, coleu els maduixots vigilant que no es trenquin, ja que deixarien una infusió tèrbola.
  3. Reserveu la infusió en fred. Els maduixots ja no tenen sabor, hauran quedat d’un color molt apagat, així que no els farem servir.
  4. Per al parfait de recuit de drap de l'Empordà: poseu a bullir la nata amb el sucre. Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.
  5. Quan la nata arrenqui el bull, apagueu el foc i afegiu-hi els rovells d'ou; bateu-ho enèrgicament. Afegiu-hi la fulla de gelatina hidratada i deixeu-la dissoldre.
  6. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi el recuit; tritureu-ho ben fi amb el túrmix. Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera i, l’endemà, munteu-ho amb varetes elèctriques. Poseu-ho en motlles circulars i congeleu-ho.
  7. Per al granissat: poseu un cassó al foc amb l’aigua; quan sigui calenta, afegiu-hi el sucre perquè es dissolgui. Afegiu-hi la fulla de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, i deixeu que es dissolgui.
  8. Apagueu el foc i afegiu-hi el suc de poma Granny Smith, el licor i el suc de llimona.
  9. Poseu-ho al congelador perquè es glaci.
  10. Agafeu una forquilla i raspeu el granissat. L'alcohol i el sucre ajuden que no es faci un roc de glaç.
  11. Renteu delicadament les fruites vermelles i eixugueu-les amb paper absorbent.
  12. Poseu les fruites vermelles en bols de vidre i cobriu-les amb la infusió.
  13. Al centre de cada bol poseu-hi el parfait de recuit de drap i, al damunt, el granissat de poma. Acabeu la preparació decorant-ho amb fulles de menta tallades a tires molt i molt fines.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: