Durant quatre dies, Torroella de Montgrí es converteix en la capital de l’alimentació saludable amb la fira L’Empordà, cuina i salut. Del 28 d’abril a l’1 de maig es pot participar en més de vint activitats per a tota la família com ara tallers, xerrades i demostracions de cuina saludable, com ‘Fer esport als parcs urbans de salut’ o les xerrades ‘Alimentació saludable de baix cost i carmanyoles’ i ‘Mites i collonades de l’alimentació’. També es fan cercaviles, danses, tallers d’estiraments i degustacions culinàries, entre moltes altres activitats. Hi participen cares conegudes com el cuiner Pep Nogué, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i el nutricionista Marc Vegés.
L’alimentació és el fil conductor de la fira, que ja fa tres anys que vol promoure els productes de proximitat i els bons hàbits alimentaris basats en la cuina mediterrània. Totes les activitats es duran a terme al voltant d’un mercat de productes de proximitat que es trobarà a la plaça de la Vila. Al passeig de Catalunya hi haurà el mercat d’artesania; a la plaça de Pere Rigau es faran les demostracions de cuina, i a la plaça de Quintana i Combis, el dissabte, hi haurà el Mercat de Món Empordà. Les conferències es faran a la Casa dels Pastors i al Museu de la Mediterrània.