Sant Vicenç dels Horts celebra la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de Quaresma. La campanya, que busca situar al municipi al mapa gastronòmic català, vol recuperar el valor de les tradicions culinàries de Quaresma. Durant aquesta època, les receptes arrelades a la cultura catalana com els bunyols de vent o el bacallà esdevenen les protagonistes.
Així, doncs, amb aquesta proposta es dóna a conèixer la tradició i les singularitats de la gastronomia de la comarca. A més, la campanya busca fomentar les relacions entre pagesos i restauradors i, per tant, utilitza productes de proximitat i de temporada (la majoria són del Parc Agrari del Baix Llobregat).
Plats de Quaresma i cuina en directe
Fins al 13 d’abril, set establiments de Sant Vicenç dels Horts inclouran a la seva oferta plats de Quaresma. Els restaurants que s’han adherit a la proposta són: Que sa que bo, Casa Mora, La Cuina d’en Toni, Sal i Sucre, La Taska, Les Palmeres de la Vila i la Pastisseria Muñoz. A més, aquests locals també cuinaran una recepta en directe al Mercat de Pagès els dissabtes, a la plaça de Narcís Lunes.
22 d’abril: xerrada sobre l’oli i tast de vins
Finalment, un cop finalitzadala Quaresma, el Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts acollirà dues activitats més: una xerrada sobre els tipus d’oli a càrrec de La Oliviteca (el 22 d’abril, a les 12 h) i un tast de vins amb maridatge amb receptes de Quaresma a càrrec del sommelier Arnau Marco (el 22 d’abril, a les 13 h).