Què cuinar La Vanguardia

Jornades Gastronòmiques 'Indians a taula'

Cartell de l'activitat

Cartell de l'activitat

La primera edició de les Jornades Gastronòmiques ‘Indians a taula. Sabers i sabors d’anada i tornada’, tindrà lloc els dies 15 i 16 d’abril a Tossa de Mar. El nom d’indians o americanos s’ha utilitzat popularment al nostre país per designar tothom qui va emigrar a Amèrica i a Filipines i que, després d’un cert temps, va tornar (ells o els seus descendents) amb més o menys fortuna a la seva terra d’origen.

Amb motiu d’aquestes jornades gastronòmiques, organitzades pel Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural, la Universitat de Barcelona, Ibertur i l’Ajuntament de Tossa de Mar, tindran lloc diverses activitats per conèixer el llegat culinari que els indians ens han deixat:

15 d’abril de 2016

Vespre – Benvinguda i tast de rom cremat
 

16 d’abril de 2016

10 h - Inscripcions

10.30 h - Benvinguda

10. 45 h - Ponència: ‘De la calor del tròpic a la calor de la sobretaula: rom i cremat’, a càrrec del Dr. Javier Laviña (Història d’Amèrica, Universitat de Barcelona)

11.15 h - Pausa cafè

11.45 h - Ponència: ‘El sabor de la nostalgia: platos catalanes en los recetarios decimonónicos de Cuba y Puerto Rico’, a càrrec d’Omar Guzmán Ralat (LABPATC, Universitat de Barcelona)

12.15 h - Ponència: ‘El comerç del cacau, els obradors de xocolata a la pedra i la cuina de la xocolata: un patrimoni culinari català amb un gran potencial turístic en el marc de la Ruta de la Xocolata’, a càrrec del Dr. Jordi Tresserras Juan (LABPATC, Universitat de Barcelona / The Chocolate Way-Ruta de la Xocolata, candidata a Itinerari Cultural Europeu)

14 h - Cloenda

Inscripció gratuïta a la Jornada (aforament limitat)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto