La carxofa és la verdura més emblemàtica del Prat i del Baix Llobregat. Té més de cent anys d’història i és la reina dels cultius del delta del Llobregat, amb més de 500 hectàrees conreades a la comarca. Per això s'ha decidit retre-li homenatge organitzant tot un seguit d'activitats amb la carxofa com a protagonista. Durant els mesos de març i abril podeu tastar aquesta verdura diürètica, antidiabètica i boníssima en les següents activitats:
- Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa del Prat: de l'1 de març al 8 d'abril
En aquestes jornades teniu l'oportunitat de degustar menús elaborats amb aquests productes a 32 restaurants que ofereixen els diferents menús amb un preu d'entre 25 i 40 € amb la beguda inclosa.
- Escarxofa&Jazz: 8 d'abril
En aquest dinar l'ingredient principal no només és la carxofa, sinó també el swing, el rythm-and-blues i el jazz, ja que diversos grups musicals posaran música a la jornada.
- Carxofada Popular: 15 d'abril
Un esdeveniment popular per compartir amb la família i gaudir d'un bon menú amb carxofes a la brasa, tot i que també hi ha opció de menú infantil. A més, hi ha parades d’informació ambiental, venda de productes frescos, horticultura i artesania. Inclou activitats infantils, concurs de cuina, dinar popular i ball de tarda.
- Fira Tapa Carxofa Prat: 20, 21 i 22 d'abril