Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Cuina del Cim i Tomba 2017

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de Mar. Abans, quan anar a pescar a vela o a rem significava ser fora de casa moltes hores, els pescadors s’emportaven a la barca un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell, també carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.), i el pujaven a bord. Tot plegat, donava peu a un plat de peix i verdures, senzill i deliciós.

La combinació d’aquests ingredients és l’origen del seu plat més tradicional, que, al setembre, podreu degustar als restaurants del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca, que ofereixen un menú especial perquè tothom pugui conèixer el plat mariner més tradicional de Tossa de Mar. El menú inclou un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i unes postres.

Els restaurants participants són Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L'Ajustada, La Cuina de l'Àvia, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Santa Marta, Túrsia, Víctor i Victòria.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina Municipal de Turisme

Diversos restaurants de Tossa de Mar

Tossa de Mar (Selva)

972340108

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: