Què cuinar La Vanguardia

La Cuina del Cim i Tomba 2017

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de Mar. Abans, quan anar a pescar a vela o a rem significava ser fora de casa moltes hores, els pescadors s’emportaven a la barca un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell, també carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.), i el pujaven a bord. Tot plegat, donava peu a un plat de peix i verdures, senzill i deliciós.

La combinació d’aquests ingredients és l’origen del seu plat més tradicional, que, al setembre, podreu degustar als restaurants del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca, que ofereixen un menú especial perquè tothom pugui conèixer el plat mariner més tradicional de Tossa de Mar. El menú inclou un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i unes postres.

Els restaurants participants són Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L'Ajustada, La Cuina de l'Àvia, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Santa Marta, Túrsia, Víctor i Victòria.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina Municipal de Turisme

Diversos restaurants de Tossa de Mar

Tossa de Mar (Selva)

972340108

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto