Consells de cuina La Vanguardia

La Cuina del Cim i Tomba 2017

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

Cim i tomba, un plat mariner tradicional

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de Mar. Abans, quan anar a pescar a vela o a rem significava ser fora de casa moltes hores, els pescadors s’emportaven a la barca un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell, també carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.), i el pujaven a bord. Tot plegat, donava peu a un plat de peix i verdures, senzill i deliciós.

La combinació d’aquests ingredients és l’origen del seu plat més tradicional, que, al setembre, podreu degustar als restaurants del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca, que ofereixen un menú especial perquè tothom pugui conèixer el plat mariner més tradicional de Tossa de Mar. El menú inclou un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i unes postres.

Els restaurants participants són Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L'Ajustada, La Cuina de l'Àvia, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Santa Marta, Túrsia, Víctor i Victòria.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina Municipal de Turisme

Diversos restaurants de Tossa de Mar

Tossa de Mar (Selva)

972340108

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

21 gen

VII Festa de l'Oli i l'Oliva

Durant tota una setmana, al gener, Ullastrell s’omple amb tota mena d’activitats al voltant del...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto