Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. En una safata de forn, que sigui de la mida del llom, poseu-hi una capa de sal grossa.
  2. Cobriu el llom amb les làmines de bacó i poseu-lo sobre la sal.
  3. Barregeu la farina amb la sal i mulleu-la amb l’aigua. Feu una capa ben compacta sobre el llom. Humitegeu-ho amb una mica més d’aigua per sobre, per acabar-ho de compactar.
  4. Demaneu ajuda a un adult per enfornar-ho, a 180 ºC, 1 h. Sabreu que el llom és a punt quanla crosta comença a esquerdar-se.
  5. Feu suc de dues taronges i peleu les altres dues, separant-ne els grills.
  6. En una paella, poseu els grills amb una mica de mantega i un pessic de sucre i ho caramel·litzeu, a foc fort. Afegiu-hi el suc de taronja, un dau més de mantega, i coeu-ho lentament fins que quedi una salsa lligada. Heu de sacsejar la paella ben sovint perquè lligui la salsa.
  7. Retireu el llom del forn i, vigilant de no cremar-vos, trenqueu la crosta de sal i netegeu bé tota la sal que quedi enganxada.
  8. Talleu el llom a llenques regulars i acabeu-lo amb la salsa de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto