Preparació
- Peleu la fruita i, amb l’ajuda d’un estri de cuina apropiat, feu boletes de kiwi, de préssec, de mango, de meló, de pinya o de la fruita que hàgiu triat per a la macedònia.
- Podeu servir l’amanida de fruites dins de la pela d’una de les fruites exòtiques. Si no voleu comprar quatre peces idèntiques de fruita només per aprofitar-ne la pela, podeu fer servir la de les que tingueu; en aquest cas, podríeu presentar dues macedònies dins de la pela de la pitahaya i les altres dues a la del mango.
- Talleu la fruita en dos i buideu-ne la polpa amb una cullera, amb molta cura de no trencar-ne la pela. En el cas del mango, l’operació encara és més delicada, ja que té un pinyol força gros.
- Ompliu el recipient improvisat amb boletes de fruita, fruites del bosc i flors de gardènia i saüc.
- Tritureu vuit flors de passionera amb el suc de taronja i banyeu-hi la macedònia. Decoreu-ho amb una flor de passionera a cada amanida.
CONSELL
Podeu preparar la macedònia amb antelació i reservar-la ben fresca, a la nevera, però també podeu passar els ingredients per la batedora i prendre la macedònia com un suc exòtic. En aquest cas, afegiu-hi entre 18 i 20 flors de passionera i coleu-ho abans de servir-ho.