Què cuinar La Vanguardia

Dissabte vam tornar a assistir al 'Compro i Cuino' del Mercat de Manlleu, en aquesta ocasió amb el mediàtic Isaac Gelabert de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. No havia vist mai en persona l’Isaac Gelabert, tot i que el coneixia de nom gràcies a la feina que ha fet al Fòrum Gastronòmic i a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. I la veritat és que ens va encantar: agradable de tracte i molt proper, va fer un taller interessant i molt amè que ens va fer passar un matí de dissabte deliciós.

La versió de les clàssiques maduixes amb nata ens ha encantat: les maduixes queden estofades però senceres i amb el gust molt potenciat; la nata, muntada amb el sifó, queda molt més lleugera, i la gelatina de moscatell arrodoneix el plat maridant-la amb el vi dolç que li escau. Boníssim!

Preparació

  1. Per al guisat de maduixes: netegeu les maduixes i talleu-les. En un cassó, poseu 200 g de maduixes amb l’aigua i el sucre. Coeu-ho a foc baix fins que redueixi a una tercera part. Tritureu-ho i coleu-ho.
  2. Aboqueu aquesta crema calenta sobre els altres 500 g de maduixes. Barregeu-ho i reserveu-ho en fred.
  3. Per a la gelatina de moscatell: hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una part del moscatell i dissoleu-hi la gelatina escorreguda. Barregeu-ho amb la resta de moscatell i aboqueu-ne una petita part dins les copes de servir. Aboqueu la resta en una safata i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  4. Per a l'escuma nata: infusioneu la nata amb el sucre i la canyella. Deixeu-ho refredar i coleu-ho. Ompliu el sifó amb la nata, introduïu-hi les dues càrregues de gas i reserveu-ho a la nevera.
  5. Muntatge: repartiu les maduixes dins les copes, poseu l’escuma de nata a sobre i uns quants daus de gelatina.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Foodies Experiences 2017

El 28 de febrer comença Foodies Experiences 2017, una trobada entre experts i professionals de la gastronomia...

27 jun

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

27 jun

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto