Què cuinar La Vanguardia

Quan arriba la Castanyada ja començo a sentir comentaris sobre la recepta secreta dels panellets... Jo, en canvi, us proposo una recepta ben diferent: el Menjar Blanc. Per si de cas us sobra una mica de farina d’ametlla dels panellets i no sabeu què fer-ne sempre us queda l’opció d’aprofitar-la per fer aquesta recepta. 

El Menjar Blanc és típic de Reus i s’acostuma a elaborar per Setmana Santa, tot i que se’n pot trobar al llarg de l’any. La recepta que he fet jo és molt simplificada. D’altra banda, crec que passa com amb els panellets: a cada casa es fa una mica diferent. Us ha de quedar amb una textura de crema catalana ja que són unes postres que es mengen amb cullera.

Preparació

  1. Bullir en un cassó amb aigua el canó de canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, afegir les ametlles i deixar-ho bullir una estona més. Tot seguit, colar la pasta amb un colador ben fi, premsant bé per tal d’extreure’n tot el suc.
  2. Tornar l’aigua de bullir al cassó i afegir la fècula de blat de moro, el sucre i la sal. Remenar-ho tot bé amb les varetes fins que s’espesseixi i quedi una crema ben fina.
  3. A continuació, posar-la dins dels motlles i deixar-la refredar a la nevera durant una hora.
  4. En el moment de servir, espolsar per sobre una mica de canyella en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Receptes de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

El Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts, que se celebra a la Plaça de Narcís Lunes, és...

22 abr

Abril d'enoturisme a Llançà

Llançà viu un mes d’abril ple d’activitats per als amants del vi. Durant els caps de setmana...

22 abr

Jornades Gastronòmiques de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts celebra la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de Quaresma. La...

22 abr

Mercat Lliga't a la Terra

El dissabte 22 d’abril té lloc la vuitena fira ‘Lliga’t a la Terra’ al Centre Cívic...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto