Què cuinar La Vanguardia

Aquest estiu em van donar una gran quantitat de pomes i vaig fer aquests petits muffins de mossegada.

Segurament pensareu... i per què muffins i no magdalenes? Doncs pels ingredients que porta i per la manera de barrejar-los. Els muffins són més espessos i compactes, al contrari de les magdalenes, que són esponjoses i lleugeres. Són masses que aguanten molt pes i sovint porten a dins ingredients a trossets, com fruita o fruits secs. La seva elaboració és molt senzilla, ja que no es munta ni els ous ni la mantega, i augmenten el volum gràcies a l’impulsor. En canvi, les magdalenes normalment porten els ous muntats amb el sucre. Si llegiu la recepta, veureu que efectivament es tracta de muffins.

La combinació de la poma i la canyella és un clàssic sensacional. I amb la compota i els dauets de poma queden superhumits per dins, fins i tot al cap d’un dia d’haver-los cuit. A nosaltres ens van encantar!

Preparació

  1. Per a la compota: peleu la poma, trossegeu-la i poseu-la en un bol amb un rajolí d’aigua. Coeu-la 5 min al microones fins que sigui tova. Escorreu-la i tritureu-la amb el túrmix. Reserveu-la.
  2. Per als dauets: talleu la poma a daus ben petits. En una paella amb una mica de mantega, salteu els dauets de poma fins que siguin tous però sense que perdin la forma. Reserveu-los.
  3. Per als muffins: superfàcil, sòlids + líquids i al final la poma a dauets.
  4. Deixeu reposar la massa a la nevera un parell d’hores.
  5. Escalfeu el forn a 250 ºC. Ompliu els motlles de magdalena fins a ¾ de capacitat. Si voleu, repartiu una mica de sucre per sobre. Poseu-los al forn i coeu-los 5 min a 250 ºC i 5-10 min més a 200 ºC, en funció de la mida.
  6. Deixeu-los refredar i serviu-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto