Què cuinar La Vanguardia

Aquest estiu em van donar una gran quantitat de pomes i vaig fer aquests petits muffins de mossegada.

Segurament pensareu... i per què muffins i no magdalenes? Doncs pels ingredients que porta i per la manera de barrejar-los. Els muffins són més espessos i compactes, al contrari de les magdalenes, que són esponjoses i lleugeres. Són masses que aguanten molt pes i sovint porten a dins ingredients a trossets, com fruita o fruits secs. La seva elaboració és molt senzilla, ja que no es munta ni els ous ni la mantega, i augmenten el volum gràcies a l’impulsor. En canvi, les magdalenes normalment porten els ous muntats amb el sucre. Si llegiu la recepta, veureu que efectivament es tracta de muffins.

La combinació de la poma i la canyella és un clàssic sensacional. I amb la compota i els dauets de poma queden superhumits per dins, fins i tot al cap d’un dia d’haver-los cuit. A nosaltres ens van encantar!

Preparació

  1. Per a la compota: peleu la poma, trossegeu-la i poseu-la en un bol amb un rajolí d’aigua. Coeu-la 5 min al microones fins que sigui tova. Escorreu-la i tritureu-la amb el túrmix. Reserveu-la.
  2. Per als dauets: talleu la poma a daus ben petits. En una paella amb una mica de mantega, salteu els dauets de poma fins que siguin tous però sense que perdin la forma. Reserveu-los.
  3. Per als muffins: superfàcil, sòlids + líquids i al final la poma a dauets.
  4. Deixeu reposar la massa a la nevera un parell d’hores.
  5. Escalfeu el forn a 250 ºC. Ompliu els motlles de magdalena fins a ¾ de capacitat. Si voleu, repartiu una mica de sucre per sobre. Poseu-los al forn i coeu-los 5 min a 250 ºC i 5-10 min més a 200 ºC, en funció de la mida.
  6. Deixeu-los refredar i serviu-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 jul

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

25 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto