Què cuinar La Vanguardia

Aquest estiu em van donar una gran quantitat de pomes i vaig fer aquests petits muffins de mossegada.

Segurament pensareu... i per què muffins i no magdalenes? Doncs pels ingredients que porta i per la manera de barrejar-los. Els muffins són més espessos i compactes, al contrari de les magdalenes, que són esponjoses i lleugeres. Són masses que aguanten molt pes i sovint porten a dins ingredients a trossets, com fruita o fruits secs. La seva elaboració és molt senzilla, ja que no es munta ni els ous ni la mantega, i augmenten el volum gràcies a l’impulsor. En canvi, les magdalenes normalment porten els ous muntats amb el sucre. Si llegiu la recepta, veureu que efectivament es tracta de muffins.

La combinació de la poma i la canyella és un clàssic sensacional. I amb la compota i els dauets de poma queden superhumits per dins, fins i tot al cap d’un dia d’haver-los cuit. A nosaltres ens van encantar!

Preparació

  1. Per a la compota: peleu la poma, trossegeu-la i poseu-la en un bol amb un rajolí d’aigua. Coeu-la 5 min al microones fins que sigui tova. Escorreu-la i tritureu-la amb el túrmix. Reserveu-la.
  2. Per als dauets: talleu la poma a daus ben petits. En una paella amb una mica de mantega, salteu els dauets de poma fins que siguin tous però sense que perdin la forma. Reserveu-los.
  3. Per als muffins: superfàcil, sòlids + líquids i al final la poma a dauets.
  4. Deixeu reposar la massa a la nevera un parell d’hores.
  5. Escalfeu el forn a 250 ºC. Ompliu els motlles de magdalena fins a ¾ de capacitat. Si voleu, repartiu una mica de sucre per sobre. Poseu-los al forn i coeu-los 5 min a 250 ºC i 5-10 min més a 200 ºC, en funció de la mida.
  6. Deixeu-los refredar i serviu-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto