Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
  2. Afegiu-hi la farina tamisada, la llimona, (la resta de clara) i aboqueu-ho dins un motlle encamisat. Coeu-ho uns 25 min a 180 ºC amb el forn ja calent i l’escalfor de baix.
  3. Traieu-ho del forn i deixeu caure el motlle sobre el marbre amb un cop sec. Així surt l’aire de dins i no s’abaixa el pa de pessic. Desemmotlleu-lo i gireu-lo cap per avall sobre un paper de forn empolsat amb sucre en pols. D’aquesta manera us quedarà més pla de dalt.
  4. Deixeu-lo refredar i, opcionalment, congeleu-lo ben tapat amb paper film.
  5. Per a l'almívar: poseu l’aigua i el sucre al foc i deixeu-ho bullir 2 min per tal que es dissolgui el sucre. Afegiu-hi el licor i reserveu-ho.
  6. Per a la crema de mantega: poseu l’aigua i el sucre en un cassó al foc. Deixeu-ho bullir durant 3 o 4 min fins aconseguir un almívar a 117 ºC.
  7. Aboqueu l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar de batre-ho amb les varetes elèctriques. Seguiu-ho muntant fins que es refredi l’almívar i els rovells quedin ben esponjosos.
  8. Incorporeu-hi la mantega de mica en mica i bateu-ho fins que quedi ben homogeni. Reserveu-ho.
  9. Muntatge: talleu el pa de pessic en tres pisos (amb la lira, i traieu també la part torrada de sobre!). Col·loqueu el primer pis de pa de pessic sobre la reixeta del microones i mulleu-lo amb la tercera part de l’almívar. Escampeu-hi la melmelada i tapeu-ho amb un segon pis de pa de pessic. Mulleu-lo amb un altre terç de l’almívar i cobriu-lo amb una mica de crema de mantega. Tapeu-ho amb el tercer pis de pa de pessic i mulleu-lo amb la resta d’almívar.
  10. Cobriu tota la mona amb la crema de mantega tal com us he explicat abans.
  11. Enganxeu-hi l’ametlla laminada per dalt i per tot el voltant, agafant grapats d’ametlla amb una mà i acostant-la als laterals, s’enganxa tota sola.
    Amb dues espàtules ben grosses, agafeu la mona de la reixeta i col·loqueu-la sobre la blonda. Adorneu-la al gust de cadascú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

25 jul

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto