Un bon company per a Inedit de Damm
Inedit va néixer el 2008 per part dels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià i l'equip de sommeliers d'elBulli, com una cervesa pensada especialment per acompanyar, amb el màxim respecte, la nova gastronomia, plena de contrastos i matisos aromàtics. Per això, aquests noodles amb crema de gambes i llet de coco són ideals per gaudir-la.
La cervesa Inedit es fa a partir de dos tipus de cerveses: cervesa de malta d'ordi tradicional i cervesa de blat. Inedit està aromatitzada amb espècies, que li aporten singularitat i la converteixen en una cervesa especial i única. D'alta intensitat i complexitat al nas, les notes d'espècies dolces i fruites es barregen amb la sensació de llevat fresc i el caràcter floral. El carbònic és subtil i serveix per realçar les aromes en boca. Es desenvolupa cremosa, suau i versàtil quan es combina amb el menjar i té un postgust llarg i afable.
Preparació
- Netegeu les gambes, retireu-ne els caps i peleu-les. En una cassola amb oli d’oliva, sofregiu els caps i les peles de gamba, pressionant-los bé amb una cullera perquè deixin anar tot el suc. Passats uns minuts, afegiu-hi el brou de peix, la llet de coco, la nata i les fulles de llima kafir, feu que arrenqui el bull i feu-ho coure a foc suau 12 min.
- Peleu i piqueu molt finament una ceba, el gingebre, l’herba llimona i l’all.
- En una cassola amb una mica d’oli d’oliva, sofregiu-ho tot fins que la ceba estigui translúcida. Empolsineu-hi la farina, remeneu-ho i incorporeu-hi el brou de gambes, colat per un xinès, i feuho coure uns minuts més.
- Coeu els noodles segons la informació del fabricant i acabeu-ne la cocció saltant-los amb les gambes i la salsa de coco. Serviu-ho amb pela de llima ratllada per sobre, unes fulles de coriandre i una ceba tendra tallada finament.