Preparació
- Peleu i talleu les cebes, les patates i els carbassons a rodelles fines.
- Peleu i talleu les albergínies a rodelles fines i poseu-les en una escorredira amb sal.
- Peleu i talleu els pebrots a tires.
- En una paella amb oli, fregiu, per separat, les cebes, les albergínies, els pebrots, les patates i els carbassons, amb una mica de sal. Quan vagin agafant color, reserveu-los (per separat) en un paper absorbent.
- En una cassola fonda, aneu fent capes: ceba, albergínia, pebrot, patata i carbassó, fins a omplir-ne unes parts. Tireu-hi el tomàquet per damunt.
- Tapeu-ho i poseu-ho a foc viu, fins que arrenqui el bull, i abaixeu-ho al mínim. Heu de deixar-ho així 2 h, remenant-ho lleugerament de tant en tant, sense desfer el pastís (n’hi ha prou sacsejant una mica la cassola).
- Aquest plat es pot menjar calent, tebi o fred.