Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la pera al forn: peleu les peres, traieu-ne el cor i inseriu-hi el canonet de canyella, la pela de la llimona, la pela de la taronja, el sucre i la mantega. Poseu-les al forn 1 h 30 min, a 160 ºC.
  2. Quan siguin molt cuites, traieu-ne la canyella i les pells de cítrics i aixafeu-ne la polpa, deixant-la a trossets. Barregeu-ho, quan encara sigui ben calent, amb les fulles de gelatina, prèviament remullades. Ompliu-ne un motlle de silicona rectangular, per a plum-cake (de mida petita), i deixeu-lo al congelador unes 3 h.
  3. Per a la crema de vainilla: en un cassó aboqueu la nata i porteu-la a ebullició. Infusioneu-hi el canonet de vainilla, obert per la meitat. Barregeu els rovells i el sucre. Incorporeu-los suaument a la nata infusionada i coeu-ho fins que comenci a bullir. Afegiu-hi el full de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, barregeu-ho i deixeu-ho refredar.
  4. Per al crocant de vainilla: formeu vuit boletes de les quatre boles de gelat i arrebosseu-les en el crocant. Guardeu-les al congelador.
  5. Per al cruixent d’ametlles: en una paella, coeu el sucre i les ametlles fins a obtenir un caramel d’ametlles. Un cop aconseguit, estireu-lo en un full de silicona o de paper sulfurat, perquè es refredi. Quan sigui fred, tritureu-lo per obtenir una pols d’ametlles caramel·litzades.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, poseu una muntanyeta de pols d’ametlla de forma circular sobre la fulla de silicona, i aixafeu-la. Enforneu-ho a 170 ºC, entre 2 i 3 min. Deixeu-ho refredar per obtenir el cruixent.
  7. Al fons del plat, formeu un cercle amb la crema de vainilla. Al damunt, poseu-hi el rectangle de pera, descongelat, i cremeu-lo amb una mica de sucre, amb l’ajut d’un bufador. Al voltant, poseu-hi les boletes de crocant de vainilla i, finalment, el cruixent d’ametlles caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mai

Taller de postres japoneses

Qui no ha volgut menjar mai el famós dorayaki del Doraemon o els dolços que berenava en Shin Chan? Doncs...

24 mai

Taller: cuina amb males herbes

Us atreviríeu a tastar una truita d’ortigues? Doncs en aquest taller no només la tastareu, sinó...

24 mai

Taller de risottos

Si us agrada la cuina italiana de ben segur que sou uns amants dels risottos. Aquest arròs típic dels...

22-24 mai

Espai Priorat 2017

Comença la IV edició de l’Espai Priorat, que s’ha consolidat com el principal esdeveniment...

Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto