Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Demaneu ajuda a un adult per obrir les vieires. Heu de col·locar la petxina sobre un drap de cuina, perquè no rellisqui, i passar un ganivet petit entre les dues valves, pressionant lleugerament per separar-les. Rasqueu la petxina per enretirar la carn, amb cura de no trencar-la.
  2. Renteu els medallons i el coral, eliminant bé les barbes adherides i tota la sorra. Reserveu-ho a la nevera, tapat amb un drap.
  3. Renteu també les petxines i reserveu-les.
  4. Piqueu la ceba i, amb l’ajut d’un adult, sofregiu-la lentament, amb un raig d’oli. Afegiu-hi el porro a mitja cocció.
  5. Passats 5 min, afegiu-hi els peixos, tallats menuts.
  6. Quan siguin cuits, poseu-hi la salsa de tomàquet i coeu-ho 5 min més.
  7. Incorporeu-hi la farina i deixeu-ho coure 2 min. Poseu-hi la llet i remeneu-ho constantment, fins a formar una beixamel.
  8. Poseu a cada petxina un medalló de vieira amb el coral. Cobriu-ho amb la beixamel.
  9. Empolseu-ho amb pa ratllat abundant i gratineu-ho al forn. 

El consell

Després de menjar-les, guardeu les petxines per fer-les servir més endavant. Quan vulgueu tornar a preparar aquesta recepta, podeu comprar les vieires congelades, sense closca, o farcir les petxines només amb peix.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: