Preparació
Preparació
- Demaneu ajuda a un adult per obrir les vieires. Heu de col·locar la petxina sobre un drap de cuina, perquè no rellisqui, i passar un ganivet petit entre les dues valves, pressionant lleugerament per separar-les. Rasqueu la petxina per enretirar la carn, amb cura de no trencar-la.
- Renteu els medallons i el coral, eliminant bé les barbes adherides i tota la sorra. Reserveu-ho a la nevera, tapat amb un drap.
- Renteu també les petxines i reserveu-les.
- Piqueu la ceba i, amb l’ajut d’un adult, sofregiu-la lentament, amb un raig d’oli. Afegiu-hi el porro a mitja cocció.
- Passats 5 min, afegiu-hi els peixos, tallats menuts.
- Quan siguin cuits, poseu-hi la salsa de tomàquet i coeu-ho 5 min més.
- Incorporeu-hi la farina i deixeu-ho coure 2 min. Poseu-hi la llet i remeneu-ho constantment, fins a formar una beixamel.
- Poseu a cada petxina un medalló de vieira amb el coral. Cobriu-ho amb la beixamel.
- Empolseu-ho amb pa ratllat abundant i gratineu-ho al forn.
El consell
Després de menjar-les, guardeu les petxines per fer-les servir més endavant. Quan vulgueu tornar a preparar aquesta recepta, podeu comprar les vieires congelades, sense closca, o farcir les petxines només amb peix.