Preparació

  1. Per al farciment del conill: en una cassola poseu una mica de oli i aneu-hi fregint el llom del conill, la cansalada i els fetges fins que estiguin ben rostits; després, afegiu-hi mitja ceba. Feu una picada amb l'ametlla, l'all i el pa torrat, afegiu-hi una mica de brou de conill i deixeu-ho coure 1 h.
  2. Quan estigui tot cuit passeu el farciment per una picadora fins aconseguir una massa tipus caneló. Poseu-hi un ou i deixeu-la reposar 10 min.
  3. Per a la salsa de conill: poseu els ossos de conill a rostir al forn fins que es torrin. Una vegada torrats, afegiu-hi la bresa de pastanaga, porro, ceba i tomàquet i torneu-ho a rostir 1 h. Traieu-ho del forn i poseu tots el ossos en una cassola. Coeu-los en aigua 4 h. Després, coleu-los i deixeu-ho reduir 1 o 2 h més.
  4. Feu un roux amb la farina i la mantega i aneu-hi afegint el brou del conill a poc a poc fins que lligueu la salsa, que ha de quedar espessa per poder napar la pera.
  5. Per a la pera: peleu la pera i buideu-la per la part de baix amb una cullera, buidant tota la part del centre. Després, talleu-la a rodanxes regulars i poseu-les en una safata per al forn amb un silpat. Coeu-la 10 min. 
  6. Per al cruixent de ametlla: tritureu les ametlles i barregeu-les amb la mantega, la canyella i la nou moscada en un bol petit.
  7. Doblegueu la pasta fil·lo per la meitat. Amb un pinzell, poseu-hi una mica de mantega desfeta i coeu-la al forn fins que quedi torrada. Talleu la pasta fil·lo a rectangles i farciu-la amb la pasta d'ametlla.
  8. Per al muntatge de la pera: aneu omplint la pera amb el farciment del conill, rodanxa a rodanxa, seguint l'ordre de la pera fins arribar a muntar-la tota. Poseu-hi la salsa del conill i deixeu-la escórrer.
  9. A la base del plat, poseu-hi una mica de salsa i la pera al damunt .Talleu el cruixent d'ametlla en rectangles molt petits i poseu-los al costat de la pera.

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat