Preparació

  1. Per fer les mandonguilles, netegeu els peus de porc amb vinagre i aigua dues vegades.
  2. En una cassola i amb un bon raig d’oli d’oliva coeu els peus de porc amb llorer, pebre negre, una mica de bitxo i aigua, 2 h, aproximadament,.
  3. Un cop cuits, deixeu-los refredar, i quan estiguin tebis desosseu-los.
  4. Marqueu la cansalada a la paella amb foc fort i poseu-la al forn a 170 ºC 45 min.
  5. Trinxeu els peus de porc i la cansalada i barregeu-los.
  6. Prepareu un sofregit de ceba i afegiu-hi la carn magra picada del porc. Quan comenci a enrossir, poseu-hi els peus de porc trinxats amb la cansalada i deixeu que es barregi tot i s’enrosseixi. En aquest moment afegiu-hi també la picada d’avellana.
  7. Un cop cuit, deixeu refredar aquest farcit, però no del tot, ja que els peus de porc li donen un toc gelatinós al farcit que faria difícil de poder-lo treballar.
  8. Feu les mandonguilles amb el trinxat. Passeu-les per farina i fregiu-les amb oli molt calent. Un cop enrossides, reserveu-les.
  9. Prepareu un fumet de peix.
  10. Feu un altre sofregit de ceba. Afegiu-hi la sípia tallada a daus petits i una mica de romesco. Quan tingueu aquest sofregit preparat, incorporeu-hi fumet de peix i coeu-ho 40 min per tal que la sípia s'estovi i es cogui tot plegat.
  11. Per al praliné d’avellana: A la Termomix poseu per cada 100 g d’avellanes 50 g de sucre, fins aconseguir una salsa líquida que posareu al fons del plat.
  12. Poseu les mandonguilles al forn per donar-los el darrer toc, i quan les traieu munteu el plat amb una pinzellada de praliné d’avellana. Al damunt poseu-hi les mandonguilles, i, damunt d’aquestes, la salsa amb la sípia. Acabeu de decorar-lo amb unes quantes avellanes garapinyades.

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat