El capó del Prat, el pollastre més conegut de Catalunya

Després de conèixer totes les propietats d'aquest pollastre, no tindreu ganes de tastar-ne cap altre!

Capó del Prat

Capó del Prat

El capó del Prat, també conegut com pota blava, és un dels pocs pollastres amb dominació d’origen que ha sobreviscut fins avui sense cap mena d’encreuament amb altres races. Per això ha mantingut les seves característiques morfològiques inicials i s'ha convertit en un aliment exclusiu.

Aquesta reputació ha estat possible gràcies al programa que es va posar en marxa el 1975 per tal de recuperar l’espècie i a l’Associació de Criadors de la Raça Prat, unificada l’any 1985 per garantir les seves bones condicions de salut. Actualment, a Catalunya comptem amb la meitat dels 2.000 exemplars i s'ha convertit en una de les espècies més estimades i populars del país.

> IGP Pollastre i Capó del Prat

Per garantir les perfectes condicions d’aquest pollastre, els galliners no poden superar els vuit animals per metre quadrat, s’han de criar a l’aire lliure i han d’estar alimentats amb un mínim del 70% de cereals que no continguin factors de creixement, ni antioxidants ni tampoc emulsionants o espessidors. A més, cada unitat de venda porta una etiqueta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IPG), que reconeix els aliments de més qualitat del continent. I el pollastre del Prat és l’únic aliment de l’Estat espanyol reconegut amb aquesta denominació.

Així, doncs, ens trobem davant d’una varietat que complaurà els paladars més exigents i que tindrà l’èxit assegurat en totes les receptes que prepareu. La carn és melosa, tendra i amb poc greix, així que us sobren les raons per tastar-lo!

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat