Plat Favorit 2016

L’univers dels germans Roca, en una exposició

El Palau Robert de Barcelona celebra el 30è aniversari d’El Celler de Can Roca

Els germans Roca durant la gira per les Amèriques

Els germans Roca durant la gira per les Amèriques

El Palau Robert dedica una exposició al restaurant El Celler de Can Roca, del 22 de novembre al 23 d’abril de 2017, per explicar el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant dels germans Roca, que ha arribat a convertir-se en el millor del món. L’exposició dels 30 anys del restaurant coincideix amb l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia.

‘El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna’ és una mostra que organitza la Generalitat de Catalunya, amb el suport d’El Celler, en reconeixement del projecte dels germans Roca com a referent gastronòmic internacional. Compta amb el patrocini del BBVA i el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el patrocini tecnològic de Samsung, i la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull.

L’èxit d’un somni
La Lluna, concepte que apareix en el títol de l’exposició, representa un somni reeixit, després de 30 anys de recerca de l’excel·lència des de Taialà, un barri als afores de Girona. El Celler de Can Roca es va inaugurar el 1986, sota l’impuls d’en Joan i Josep; en Jordi es va incorporar al projecte l’any 2000. El Celler va ser considerat el 2013 i el 2015 el millor restaurant del món, segons la revista ‘Restaurant Magazine’.

La complexa cuina d’El Celler de Can Roca s’ha anat desplegant amb els fonaments sòlids de la cuina de la mare, Montserrat Fontané; la formació a l’Escola d’Hostaleria de Girona Sant Narcís i a França; els llibres i la investigació, amb la vinculació a la terra, que dóna prioritat a la utilització dels productes locals, i, finalment, amb les tècniques modernes de cuina. Cada recepta esdevé la petita recreació d’un univers ple de significats, una experiència que va més enllà del fet de seure a taula per menjar.

Potència gastronòmica
La cuina catalana ha viscut i viu un moment d’esplendor i màxima rellevància gastronòmica mundial, des de Ferran Adrià fins als Roca, i passa per altres noms de prestigi. El Celler de Can Roca ha projectat la potència creativa de la cuina catalana, tant des de Girona com també en les gires que ha fet, amb el seu equip, per diversos països del món, assumint el paper d’ambaixadors de Catalunya.

La primera gira va tenir lloc el 2014, visitant els Estats Units, Mèxic, Colòmbia i el Perú. En la segona, el 2015, van traslladar-se a l’Argentina, els Estats Units i Turquia. Finalment, el 2016 van presentar la seva cuina a Londres, Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Xile.

El relat expositiu es desenvolupa en sis àmbits: ‘Memòria d’un bar’, ‘Formació’, ‘De la Terra a la Lluna’, ‘Calidoscopi’, ‘Experiència total’ i ‘Memento Mori’.

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat