Ramon Pellicer: "L'Avellana de Reus, excel·lent de cap a peus"

El periodista i presentador de TV3 es decanta clarament pel plat del restaurant Color d'Olor de Poma

El periodista Ramon Pellicer en una retransmissió en directe

El periodista Ramon Pellicer en una retransmissió en directe

A Ramon Pellicer el podem veure com a editor i presentador del TN de TV3 del cap de setmana i acostuma a acompanyar els nostres dinars i sopars, i li preguntem justament pel menjar. Dels vuit plats que encara concursen al Plat Favorit, aposta per un dels més triomfadors: les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia. Especialment, gràcies a l'Avellana de Reus, "excel·lent de cap a peus", tal com afirma el periodista.

A més a més, també ens recorda aquests versos populars: "Fa temps que donem veus/ D’un fruit sec que engalana/ Res millor que l’avellana/ L’avellana de Reus".

Una cara molt coneguda

La seva carrera televisiva va començar el 1988 a TV3, però també va formar part de l'equip d'informatius de TVE i es va convertir en l'editor del seu 'Telediario'A partir de 2007 va ser l'editor i presentador del 'TN vespre', juntament amb Raquel Sans, i avui en dia es manté als caps de setmana.

Abans, però, el recordem de programes com 'Entre línies', un magazín informatiu d'anàlisi que va dirigir i presentar just abans d'arribar al TN.

Busquem el Plat Favorit dels Catalans

A l'edició de 2016 el Plat Favorit de Catalunya va ser l'escudella i carn d'olla, que va imposar-se sobre tots els seus competidors en cadascuna de les fases. Enguany volem que torneu a decidir, però, aquest cop, sobre quin plat us agrada més dels que han preparat els 22 restaurants que representen cadascuna de les 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al país.

Així, des del 16 d'octubre i fins al 19 de novembre podreu dir-hi la vostra i votar a cuina.cat/platfavorit.

> 5 raons per menjar avellanes
> El joc de les frases fetes de les DOP/IGP

Com funciona?

El concurs consta de quatre fases. La primera, l'eliminatòria, es va celebrar entre el 16 i el 25 d'octubre i va acabar amb els vuit plats que ara competeixen per arribar a les semifinals, que se celebren entre el 25 d'octubre i el 2 de novembre. La tercera fase s'allargarà fins al 8 de novembre, i ja només quedaran 2 plats. Aquests dos finalistes competiran fins al dia 19 per convertir-se en el Plat Favorit dels Catalans.

El resultat el coneixerem el dia 19 de novembre en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, però fins aleshores es pot votar, cada hora, al web cuina.cat/platfavorit.

A més, a Twitter, a través de l'etiqueta #platfavorit podreu seguir el concurs i assabentar-vos de totes les novetats. Cada dimecres serem al programa 'Estat de Gràcia' per anunciar en directe els resultats de cadascuna de les fases.

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina 209

AQUEST NOVEMBRE

  • Cuina Flexi. La dieta per als semi vegetarians.
  • Granja Elena. El secret de la Zona Franca.

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 29.483 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat