Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Netegeu la presa ibèrica del possible excés de greix exterior i talleu-la a porcions d’uns 180 g. Reserveu-la en un lloc a temperatura ambient perquè es vagi temperant. 
  2. Netegeu les carxofes de les fulles més verdes i fornegeu-les amb un raig d’oli 20 min a 180 ºC.
  3. Talleu la ceba a tires i poseu-la a coure a foc lent amb una mica d’oli. Un cop les carxofes siguin cuites, peleu-les i recupereu-ne el cor. Piqueu-lo i afegiu-lo a la ceba. Salpebreu-ho i afegiu-hi el vinagre. 
  4. Amb un motlle d’uns 6 cm de diàmetre, feu-ne uns timbals i acabeu-ho al forn. Coeu la presa salada en una paella amb un bon raig d’oli. 
  5. Muntatge: emplateu-ho amb l’ajuda d’un rectangle d’uns 3 x 6 cm. Disposeu a la meitat un quadrat de la presa ibèrica i la resta fins acabar de fer el rectangle de carxofes 'a lo pobre'. Opcionalment, salseu-ho amb una mica de reducció de pedro ximenes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto