Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat agafa una nova empenta amb el QuintoTapa, que ocupa les barres dels bars i restaurants de la ciutat entre el 2 i 19 de novembre, amb els productes locals i de temporada del Parc Agrari com a protagonistes. La ruta és iniciativa de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).
Els del QuintoTapa aterren per primera vegada als paladars de Sant Vicenç dels Horts. Després de la feina de primera realitzada a la ciutat amb la ruta Tapes i Canyes, s’incorpora l’AGT per sumar el seu granet de sorra amb els productes de proximitat del Parc Agrari que seran els protagonistes de les propostes gastronòmiques dels bars de Sant Vicenç.
Sant Vicenç s’uneix al moviment amb divuit participants en la primera edició del QuintoTapa i han acceptat el repte dels organitzadors per sorprendre amb creacions basades en els productes de la comarca. L’activitat se suma a les iniciatives impulsades a la ciutat, com la cuina de quaresma o els projectes gastronòmics de la Fira de Nadal i les sessions de cuina en directe de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.
Premis amb segell de Sant Vicenç
Durant la ruta, es pot degustar la tapa Km0 per 3 € i la tapa de la casa per 2,5 € amb un Quinto Moritz, un refresc o aigua. El premi gros tindrà al comerç local com a protagonista: visitant les dues zones de la ruta es pot optar, omplint el Tapaport Or, a un premi d’un xec regal de 300 € per consumir als establiments adherits a la Unió de Botiguers. També hi ha premi per al Tapaport Argent (un dinar o sopar per a 4 persones a la Fàbrica Moritz), la fotografia d’Instagram (un dinar o sopar per a 2 persones a la Fàbrica Moritz) i al millor cambrer o cambrera.