Què cuinar La Vanguardia

Quinzena dels productes italians Slow Food

Els productes Slow Food italians celebren la seva festa gastronòmica a Barcelona

Els productes Slow Food italians celebren la seva festa gastronòmica a Barcelona

El 10 de febrer arriba a Barcelona la festa gastronòmica dels productes Slow Food italians. La quinzena, que finalitza el 25 de febrer, permetrà conèixer de primera mà els productes de la cuina italiana protegits per Slow Food. Aquesta associació internacional ecogastronòmica sense ànim de lucre neix per defensar les tradicions gastonòmiques locals davant l'amenaça del 'fast food'. En aquesta ocasió, Slow Food Barcelona organitzarà conjuntament amb la Camera di Commercio Italiana de Barcelona dues setmanes d'excel·lència gastronòmica italiana. Diversos restaurants italians i km 0 de Barcelona i província elaboraran un plat per al seu menú que contingui un producte italià Slow Food. De moment, ja s'ha confirmat la participació de diversos locals: Allium, Bocca di Bonifacio, Buon Appetito, Capritx, Ca N'armengol, Due Spaghi, La Balmesina, Le Cucine Mandarosso, Gat Blau, Gravin, Llamber, Lluerna, Luigi, Massimo, Meneghina, Raffaelli, Obe, Rasoterra, Sergi de Meiá, Somorrostro, Vicino i Xemei. 

Slow Food

Aquesta associació gastronòmica internacional dóna suport a la tradició i el producte gastronòmic local davant l'amenaça que representa el menjar ràpid. Volen impedir la desaparició de la cuina tradicional a causa de la 'fast life', i, per això, incentiven el 'slow food'. És per això que un dels seus objectius és donar suport a les petites produccions i els productes locals, ja que aporten valor al territori. D'aquesta manera, pretenen salvar de l'extinció races autòctones, antigues varietats d'aliments i tècniques d'elaboració artesanes. A més, volen incentivar l'interès i la preocupació per la nostra alimentació. 

MÉS INFORMACIÓ

 

Espacio Interni

Diputació, 299

08015 Barcelona (Barcelonès)

934 583 282

www.internibarcelona.com/espacio/

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 nov

Ruta 'Valls, assaboreix l'oli'

L’oli d’oliva, aliment sagrat a la Mediterrània antiga, també s’ha emprat des de temps...

25 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

25 nov

Adopta un Celler

Prepareu el paladar per descobrir el Celler Herència Altés, el convidat al Bar del Pla de Barcelona d'aquesta...

25 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto