Consells de cuina La Vanguardia

10 plats amb calçots

Us proposem 10 plats amb calçots per treure el màxim profit d'aquest producte de temporada!

CUINA.CAT

10/01/2018

Si voleu preparar aquesta variant de les cebes tendres més enllà de les calçotades, us deixem un recull d'idees per fer-los a casa! Aprofiteu aquestes dates que estan de temporada i més gustosos que mai!

01 Quiche de calçots

Quiche de calçots Miquel Àngel Roque

Quiche de calçots

Aquesta quiche de calçots és tan suau i tan tendra que no se us farà gens feixuga i voldreu repetir més d'una vegada! A més, el forn fa la gran part de la feina i no cal invertir massa estona als fogons!

Llegiu la recepta completa

02 Calçots arrebossats

Calçots arrebossats

Calçots arrebossats

Qui ha dit que no podeu fer un aperitiu de calçots? Aquesta recepta és ideal per anar picant i el sabor i la textura us recordarà la tempura. Però en lloc de salsa oriental, acompanyeu aquests calçots amb salsa de xató per aconseguir el sabor més autèntic.

Llegiu la recepta completa

03 Cansalada setinada amb calçots i calamars

Cansalada setinada amb calçots i calamars

Cansalada setinada amb calçots i calamars

Els ingredients d'aquesta recepta fan un plat mar i muntanya de categoria, amb la carn de la cansalada i el peix dels calamars. A més, els calçots s'encarreguen d'arrodonir i lligar el plat a la perfecció! 

Llegiu la recepta completa

04 Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Tot i que els calçots són habitualment els protagonistes en barbacoes, qui ha dit que no s'entenen bé amb el peix? Proveu de fer aquesta recepta i barregeu-los amb un bon rap i arròs!

Llegiu la recepta completa

05 Salsa de romesco amb calçots

Salsa de romesco amb calçots Thinkstock

Calçots amb salsa romesco

Si busqueu l'autèntic sabor dels calçots, el trobareu en aquesta recepta tradicional. Aprofiteu ara que n'és temporada per preparar-los amb el màxim sabor!

Llegiu la recepta completa

06 Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Qui deia que la pasta era senzilla? Aquests raviolis són sofisticats i exigeixen més complicació que uns macarrons amb tomàquet. Això sí, el resultat val la pena. La beixamel de calçots us sorprendrà!

Llegiu la recepta completa

07 Costellam de xai de llet amb coca de calçots

Costellam de xai de llet amb coca de calçots

Costellam de xai de llet amb coca de calçots

En aquesta recepta, en lloc de sucar-hi pa hi sucareu coca de calçots. La salsa feta amb els ossos del xai us convidarà a fer-ho! 

Llegiu la recepta completa

08 Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes del restaurant El Gat Blau

Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes del restaurant El Gat Blau

Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes

Aquesta recepta amb productes de la terra té l'èxit assegurat per la qualitat dels ingredients. Segur que no serà l'última vegada que la fareu!

Llegiu la recepta completa

09 Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco

Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco Enrique Marco

Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco

La crema de calçots farà de lligam entre aquest arròs negre i els calamarsons que l'acompanyen. Si us agraden els contrastos, aquest plat combina l'allioli de safrà i el romesco per no deixar indiferent ningú!

Llegiu la recepta completa

10 Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Els calçots són la corona d'aquesta coca i segur que no és casualitat, ja que el més bo es deixa per al final. Elaboreu aquesta recepta i feu una calçotada diferent!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto