Consells de cuina La Vanguardia

10 plats amb gambes i llagostins

Us proposem 10 plats amb dos dels crustacis més apreciats de la nostra gastronomia

CUINA.CAT

05/02/2018

La gamba i el llagostí són dos ingredients versàtils i sens dubte deliciosos, ideals per acompanyar peixos, carns i arrossos o per ser els protagonistes del plat. Aquí teniu 10 receptes en què es combina tradició, sofisticació, senzillesa i exotisme!

01 Suquet de rap i gambes

Suquet de rap i gambes Enrique Marco

Suquet de rap i gambes

Un clàssic entre clàssics. El suquet de peix és un plat molt arrelat a la nostra cuina i sempre és una garantia d'èxit entre els comensals. Res millor que acompanyar-lo amb unes bones gambes!

Llegiu la recepta completa

02 Peus de porc amb gambes

Peus de porc amb gambes Becky Lawton

Peus de porc amb gambes

Les gambes es poden combinar amb gairebé qualsevol carn i són un ingredient recurrent en moltes receptes de mar i muntanya. Aquí les utilitzem per acompanyar uns deliciosos peus de porc. Ho rematem amb salsa romesco.

Llegiu la recepta completa

03 Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat

Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat

Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat

Els xefs Juanjo Roda i Jeroni Castells ens proposen aquest festival de textures i sabors. Es tracta d'una recepta elegant i alhora ben fàcil de fer, ideal per a dies de fred!

Llegiu la recepta completa

04 Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Potser és un plat especialment pensat per a l'estiu, però per què hauríeu de renunciar-hi en qualsevol altra època de l'any? La combinació de sabors és sensacional. Podeu incorporar-hi xips d'all.

Llegiu la recepta completa

05 Gambes

Gambes

Croquetes de gambes

Ja hem dit que la gamba és un aliment que es pot fer i presentar de maneres molt diferents. Els amants de les croquetes podeu provar de fer aquesta recepta. Segur que repetiu!

Llegiu la recepta completa

06 Arròs de gambes de Vilanova

Arròs de gambes de Vilanova Miquel Àngel Roque

Arròs de gambes de Vilanova

Un plat dels que fan patxoca. Les gambes aporten el toc definitiu a un plat ideal per menjar en cap de setmana, si pot ser contemplant el mar i bevent un bon vi blanc.

Llegiu la recepta completa

07 Tàrtar de llagostins amb recuit de drap de l’'Empordà

Tàrtar de llagostins amb recuit de drap de l’'Empordà

Tàrtar de llagostins amb recuit de drap de l'Empordà

Una de les joies imprescindibles d'aquesta llista. Jugueu a combinar el sabor del llagostí, l'acidesa de la poma Granny, la textura untuosa del recuit i el toc descarat de la vinagreta de mostassa. El resultat és excel·lent!

Llegiu la recepta completa

08 Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Tornem a unir el mar i la muntanya, aquesta vegada de la mà dels restaurants Cullera de Boix. És una recepta senzillíssima d'elaborar però molt efectiva i que farà les delícies dels amants de la xocolata. 

Llegiu la recepta completa

09 Cruixent de llagostins i tenduri

Cruixent de llagostins i tenduri

Cruixent de llagostins i tenduri

Si us ve de gust jugar amb les textures i tastar un plat amb reminiscències de cuina índia, aquesta és la vostra opció. Deixeu-vos endur pel vigor de les espècies i pel contrast entre la pasta cruixent i la massa de llagostins.

Llegiu la recepta completa

10 Llagostins amb curri vermell

Llagostins amb curri vermell Miquel Àngel Roque

Llagostins amb curri vermell

I acabem amb un altre plat exòtic. Pinya, curri vermell, gingebre, coriandre, sèsam, pebrot verd, vermell i groc... Tot ben acompanyat amb arròs basmati. L'explosió de sabors està assegurada!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto