Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb picada

Us proposem 10 receptes fetes amb una de les tècniques més arrelades a la cuina catalana

CUINA.CAT

12/02/2018

La picada és un dels trets distintius de la nostra cuina. S'elabora en un morter, serveix per lligar i espessir salses i es pot utilitzar, com veurem tot seguit, en tota mena de plats. Els ingredients clàssics per preparar-la són les ametlles torrades, el pa i algun tipus de líquid, però també pot incloure altres fruits secs, julivert, all o safrà. A partir d'aquí, les versions són gairebé infinites.

01 Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA

Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA Food Photos / Cristina Rivarola

Conill amb llenegues negres seques

En aquest cas, elaborem la picada amb avellanes i safrà. I hi afegim un ingredient secret que aportarà una textura cruixent i una certa dolçor: una galeta maria!

Llegiu la recepta completa

02 Mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

La picada és una de les tècniques ancestrals de la cuina catalana, i moltes de les nostres receptes la inclouen. Aquí en teniu un clar exemple: un dels plats típics fets amb ingredients de mar i muntanya.

Llegiu la recepta completa

03 Pollastre amb escamarlans

Pollastre amb escamarlans

Pollastre amb escamarlans

Un altre dels "mar i muntanya" imprescindibles de la gastronomia catalana. A la picada, hi afegirem dos grans d'all, dues galetes i una mica de vi ranci.

Llegiu la recepta completa

04 Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Aquesta picada aporta un punt de sofisticació a una recepta ben fàcil de fer. La xocolata a la pedra, dolça i granulosa, n'és el tret diferencial. Complementem la picada amb el suc dels caps de les gambes marcades a la planxa.

Llegiu la recepta completa

05 Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous

Aquí teniu un altre plat que no presenta cap mena de complicació. Si les picades anteriors estaven fetes a partir d'ametlles o avellanes, ara introduïm la nou com a ingredient principal.

Llegiu la recepta completa

06 Orada amb picada vermella

Orada amb picada vermella

Orada amb picada vermella

Ens desmarquem del concepte tradicional de picada i ens apropem al territori de la samfaina. Per elaborar aquesta picada vermella, cal tallar els pebrots a daus petits i saltar-los a la paella amb sal, pebre, julivert i porradell.

Llegiu la recepta completa

07 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

El fricandó és un d'aquells plats que sempre agrada, i la picada li proporciona el toc definitiu d'excel·lència. En aquest cas, no té cap complicació: ametlles, all i julivert.

Llegiu la recepta completa

08 Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

És difícil resistir-se a un plat tan nostrat, saludable, saborós i nutritiu. La picada que hi afegim és prou clàssica, però conté un ingredient destacable: tres carquinyolis.

Llegiu la recepta completa

09 Cargols amb sobrassada

Cargols amb sobrassada

Cargols amb sobrassada

La picada amb què acompanyem aquests deliciosos cargols està feta a partir d'ametlles, avellanes i pa fregit. Per donar-li un toc picant, també hi posem tres bitxos de caiena.

Llegiu la recepta completa

10 Romesco de Santa Coloma

Romesco de Santa Coloma

Romesco de Santa Coloma

Tot i que el romesco funciona com a salsa autònoma, és evident que no deixa de ser una picada una mica més complexa. A banda de l'aigua, les ametlles i els alls, hi posem un bitxo picant i un tall de codony, que aportarà un toc d'acidesa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: