Consells de cuina La Vanguardia

10 plats amb xató

Us proposem 10 receptes amb diferents maneres de cuinar el xató. Un dels plats més tradicionals i mediterranis de la cuina catalana!

CUINA.CAT

29/01/2018

Dos dels essencials del xató són l'escarola i el peix dessalat, però a partir d'aquí hi ha múltiples maneres de preparar-lo i infinits ingredients per afegir-hi. Nosaltres us en deixem deu per anar obrint boca.

01 Xató

Xató

Xató

Perquè la tradicional recepta del xató quedi perfectament lligada, cal que el remeneu bé i que quedi tot mesclat. Si ho acabeu amb tonyina i olives, l'èxit està assegurat!

Llegiu la recepta completa

02 Xató del Vendrell

Xató del Vendrell

Xató del Vendrell

Al Vendrell hi entenen, de xató. Si ho voleu comprovar tasteu aquesta recepta originària d'allà. Si l'acompanyeu amb una bona truita de carxofa, uns fesols o una botifarra negra de temporada, és un plat rodó!

Llegiu la recepta completa

03

Xató d'El Cigró

L'ingredient principal d'aquest xató són els cigrons. Si el llegum ja és boníssim per si sol, tasteu els cigrons de l'Alta Anoia i al·lucineu amb el sabor!

Llegiu la recepta completa

04 Xató de Sitges

Xató de Sitges

Xató de Sitges

Aquesta recepta de xató prové de Sitges, localitat costanera amb una tradició marítima a la cuina espectacular. Com no podia ser menys, per aquest xató és essencial triar un marisc de bona qualitat!

Llegiu la recepta completa

05

Xató d'hivern

Encara que el xató és benvingut a qualsevol època de l'any, aquest és l'ideal per preparar durant els dies més freds. Què espereu? Aprofiteu ara que en breu arriba la primavera!

Llegiu la recepta completa

06 Xató de Vilanova

Xató de Vilanova

Xató de Vilanova i la Geltrú

Des de Vilanova i la Geltrú ens arriba aquest xató fet amb bacallà, tonyina i seitó. Deixeu que cada comensal s'afegeixi la salsa al gust i prepareu pa perquè hi puguin sucar!

Llegiu la recepta completa

07

Xató de Jordi Urpí

Jordi Urpí us proposa aquest xató que respecta la recepta clàssica de sempre però amb un muntatge diferent i original. Tingueu paciència perquè s'ha de muntar delicadament.

Llegiu la recepta completa

08 Xató de Xavier Mestres

Xató de Xavier Mestres

Xató de Xavier Mestres

Xavier Mestres proposa aquest xató decorat amb raves que li donen un toc de color i molt sabor al plat. Us hi animeu?

Llegiu la recepta completa

09 La salsa del xató

La salsa del xató

Xató de Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès ens deixa aquesta recepta de xató que millor que l'ha prepareu un dia abans per reservar-la a la nevera. Així l'endemà estarà fred i més saborós!

Llegiu la recepta completa

10

Xató sostenible

Valentí Mongay proposa aquesta recepta del xató més sostenible, ja que l'ingredient principal són els verats. Si no us voleu complicar gaire la vida, aquesta elaboració és fàcil i senzilla!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto