Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes amb festucs

Celebrem el Dia Mundial del Festuc amb 10 propostes que inclouen aquesta fruita seca tan saludable

CUINA.CAT

18/09/2019

El festuc (o pistatxo) és una fruita seca originària de l'Orient Mitjà, tot i que avui en dia també es conrea a certes zones dels Estats Units, a Mèxic, a l'Índia i a diversos països de la Mediterrània. És un aliment que conté una quantitat molt alta de vitamina E i que afavoreix la salut cardiovascular i l'eliminació de líquids. A més, té moltes aplicacions en gastronomia. Són ideals per fer galetes o gelats, però també per a picades o per, simplement, menjar-se'ls com un snack.

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

El verat és un peix blau que destaca per la seva alta quantitat de iode. Això ajuda a controlar el nivell de colesterol de la sang i a processar millor els hidrats de carboni. No només això: també reforça la pell, les ungles i el cabell.

Llegiu la recepta completa

Conill desossat i farcit

Conill desossat i farcit

Conill desossat i farcit

Els festucs i la fruita seca en general són útils per aportar als plats una textura cruixent, però també per millorar-ne la presentació. En aquesta recepta, piquem festucs, ametlles i avellanes. Arrebossem el tall de conill amb la barreja resultant.

Llegiu la recepta completa

Botifarra blanca i festucs

Botifarra blanca i festucs

Botifarra blanca i festucs

Com se sol dir, del porc s'aprofita tot. Aquí transformem el cap, el coll i la cotna en una deliciosa botifarra blanca que compta amb un extra de caràcter gràcies als festucs. Si voleu fer-la a casa, això sí, us caldrà una màquina picadora.

Llegiu la recepta completa

Bacallà semicuit amb escalivada i oli de festucs

Bacallà semicuit amb escalivada i oli de festucs

Bacallà semicuit amb escalivada i oli de festucs

Aquesta recepta inclou dos elements fets a base de festucs. Per fer l'oli, barregeu una cullerada d'oli d'oliva, una de festucs i un polsim de curri i tritureu-ho tot. La galeta està pensada com a acompanyament, però també les podeu fer per menjar-les soles, ja sigui per postres o per berenar.

Llegiu la recepta completa

Llom de bou amb crosta de festuc americà i verdures al vapor

Llom de bou amb crosta de festuc americà i verdures al vapor

Llom de bou amb crosta de festuc americà i verdures al vapor

Un plat per a gormands. Assegureu-vos que la carn que feu servir sigui ecològica i de primera qualitat. Les verdures al vapor alleugereixen la contundència del plat. La crosta de festucs amb què empanem el llom de bou li confereix una personalitat ben particular.

Llegiu la recepta completa

Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima

Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima

Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima

Us proposem unes postres dolces i alhora refrescants. La magrana, la pell de llima ratllada i la citronella, una gramínia amb propietats diürètiques, contraresten el risc que la xocolata blanca i la nata us acabin embafant.

Llegiu la recepta completa

Crema cremada de festucs amb fruites vermelles

Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton

Crema catalana de festucs amb fruites vermelles

La crema catalana és patrimoni de la nostra gastronomia, ho sabem, però de tant en tant ens podem permetre el luxe de versionar-la. El tret distintiu d'aquesta recepta és la pasta de festucs, que n'augmentarà la consistència. Decoreu el plat amb nabius, groselles i gerds, tres potentíssimes fonts d'antioxidants.

Llegiu la recepta completa

Cremós de xocolata amb festucs i gelat de maduixes

Cremós de xocolata amb festucs i gelat de maduixes

Cremós de xocolata amb festucs i gelat de maduixes

Aquí farem servir els festucs per afegir un contrast a la textura del cremós i també per fer la galeta. Ho rematarem amb salsa de maracujà, que refrescarà el plat amb el seu punt d'acidesa.

Llegiu la recepta completa

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

El gelat de festucs és un dels més populars que hi ha, present a la majoria de gelateries. Per al refrescant, en tindreu prou amb suc de préssec i unes fulles de gelatina. Ah!, i unes gotes de Frangelico, un licor d'avellanes originari del Piemont.

Llegiu la recepta completa

Còctel Dirk Willmer

Còctel Dirk Willmer

Còctel Dirk Willmer

El festuc no només és funcional per acompanyar plats o per elaborar postres. També el podeu fer servir per als vostres còctels! Preneu-vos un descans i barregeu xarop de festuc, vodka, nata i Kahlúa, un licor mexicà de cafè. Agiteu bé els ingredients i gaudiu-ne!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto