Què cuinar La Vanguardia

10 receptes amb trompetes de la mort

Propostes per degustar un dels bolets més delicats i gustosos dels boscos catalans

CUINA.CAT

02/10/2017
01 'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort Becky Lawton

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort

Pep Nogué ha donat un pas més en la recepta típica de pasta amb bolets que podem trobar a molts restaurants i proposa aquesta preparació amb sípia i trompetes de la mort i un toc de cervesa negra que segur que us agradarà. I que no hi falti l'allioli! 

Llegiu la recepta sencera

02 Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Per fer aquesta recepta, Xavier Matarrodona s'ha inspirat en la cuina italiana i prepara un risotto de trompetes de la mort que amb el gust del formatge blau (gorgonzola, en aquest cas) potencia les aromes. Caldrà que controleu bé els punts de cocció, però és un plat senzill i boníssim!

Llegiu la recepta sencera

03 Carbassa amb taronja i trompetes de la mort

Carbassa amb taronja i trompetes de la mort Gemma Clofent

Carbassa amb taronja i trompetes de la mort

Mireu si són versàtils, les trompetes de la mort: es poden fer servir per a preparacions dolces. La Gemma Clofent n'és tota una experta i ha preparat aquesta recepta que us refrescarà en plena tardor i que fa servir ingredients 100% de temporada!

Llegiu la recepta sencera

04 Cua de bou

Cua de bou

Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Fina Puigdevall, la xef del restaurant Les Cols, d'Olot, sap tractar molt bé el producte de temporada, i segur que els boscos de la Garrotxa són plens de trompetes de la mort, a l'octubre. En aquesta recepta els fa servir per acompanyar una cua de bou amb una salsa 100% catalana, també: de ratafia. 

Llegiu la recepta sencera

05 Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

No és gaire habitual fer servir bolets per acompanyar plats de peix i de marisc. Per això, Becky Lawton ha optat per posar les trompetes de la mort al puré que acompanya aquesta llagosta confitada. Tasteu-la i segur que voldreu repetir!

Llegiu la recepta sencera

06 Llebre farcida de foie

Llebre farcida de foie

Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata

La tardor és temps de caça, i per això és molt habitual preparar receptes que combinen els bolets amb els plats de caça. És el cas d'aquesta llebre farcida de foie, que Albert Ventura prepara amb una salsa de xocolata i l'acompanya amb trompetes de la mort.

Llegiu la recepta sencera

07 Lluerna

Lluerna

Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit

Els catalans som autèntics experts en fer combinacions de mar i muntanya, i aquí, tot i que no fem servir carn, en tenim un exemple. Acompanyem la lluerna amb un suc de rostit i hi afegim trompetes de la mort. Per donar-hi color, res millor que els espinacs. Us animeu a fer-la?

Llegiu la recepta sencera

08 Pollastró amb trompetes i tòfona

Pollastró amb trompetes i tòfona

Pollastró amb trompetes i tòfona

Per elaborar aquesta recepta no necessitareu un tipus de bolet, sinó dos. Xavier Pellicer ens proposa aquest pollastró amb trompetes de la mort i, per donar-li el toc de gràcia, hi afegeix una mica de tòfona negra. L'aroma és inconfusible i el resultat, excel·lent. 

Llegiu la recepta sencera

09 Llobarro amb puré de pèsols

Llobarro amb puré de pèsols

Llobarro amb puré de pèsols

Peix, llegum i bolets. Aquest plat barreja tres aliments imprescindibles a la dieta. Les coccions senzilles, per assegurar que podem gaudir del gust de tots els ingredients, són imprescindibles per tenir èxit amb aquesta recepta.

Llegiu la recepta sencera

10 Parmentier de patata

Parmentier de patata

Parmentier de patata, trompetes i cansalada

El secret d'aquest 'parmentier' (que és una altra manera de dir 'puré') és el suc de rostit que l'acompanya. Bé, i també val la pena destacar les trompetes de la mort i la cansalada, que arrodoneixen el conjunt i el converteixen en una recepta excel·lent.

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto