Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes amb trompetes de la mort

Propostes per degustar un dels bolets més delicats i gustosos dels boscos catalans

CUINA.CAT

16/11/2020

Teniu un bon grapat de trompetes de la mort i no sabeu què fer-ne? Us proposem unes quantes receptes per degustar-los de la millor manera possible.

01 'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort Becky Lawton

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort

Pep Nogué ha donat un pas més en la recepta típica de pasta amb bolets que podem trobar a molts restaurants i proposa aquesta preparació amb sípia i trompetes de la mort i un toc de cervesa negra que segur que us agradarà. I que no hi falti l'allioli! 

Llegiu la recepta sencera

02 Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola

Per fer aquesta recepta, Xavier Matarrodona s'ha inspirat en la cuina italiana i prepara un risotto de trompetes de la mort que amb el gust del formatge blau (gorgonzola, en aquest cas) potencia les aromes. Caldrà que controleu bé els punts de cocció, però és un plat senzill i boníssim!

Llegiu la recepta sencera

03 Carbassa amb taronja i trompetes de la mort

Carbassa amb taronja i trompetes de la mort Gemma Clofent

Carbassa amb taronja i trompetes de la mort

Mireu si són versàtils, les trompetes de la mort: es poden fer servir per a preparacions dolces. La Gemma Clofent n'és tota una experta i ha preparat aquesta recepta que us refrescarà en plena tardor i que fa servir ingredients 100% de temporada!

Llegiu la recepta sencera

04 Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Fina Puigdevall, la xef del restaurant Les Cols, d'Olot, sap tractar molt bé el producte de temporada, i segur que els boscos de la Garrotxa són plens de trompetes de la mort, a l'octubre. En aquesta recepta els fa servir per acompanyar una cua de bou amb una salsa 100% catalana, també: de ratafia. 

Llegiu la recepta sencera

05 Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

No és gaire habitual fer servir bolets per acompanyar plats de peix i de marisc. Per això, Becky Lawton ha optat per posar les trompetes de la mort al puré que acompanya aquesta llagosta confitada. Tasteu-la i segur que voldreu repetir!

Llegiu la recepta sencera

06 Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata

Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata

Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata

La tardor és temps de caça, i per això és molt habitual preparar receptes que combinen els bolets amb els plats de caça. És el cas d'aquesta llebre farcida de foie, que Albert Ventura prepara amb una salsa de xocolata i l'acompanya amb trompetes de la mort.

Llegiu la recepta sencera

07 Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit

Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit

Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit

Els catalans som autèntics experts en fer combinacions de mar i muntanya, i aquí, tot i que no fem servir carn, en tenim un exemple. Acompanyem la lluerna amb un suc de rostit i hi afegim trompetes de la mort. Per donar-hi color, res millor que els espinacs. Us animeu a fer-la?

Llegiu la recepta sencera

08 Pollastró amb trompetes i tòfona

Pollastró amb trompetes i tòfona

Pollastró amb trompetes i tòfona

Per elaborar aquesta recepta no necessitareu un tipus de bolet, sinó dos. Xavier Pellicer ens proposa aquest pollastró amb trompetes de la mort i, per donar-li el toc de gràcia, hi afegeix una mica de tòfona negra. L'aroma és inconfusible i el resultat, excel·lent. 

Llegiu la recepta sencera

09 Llobarro amb puré de pèsols

Llobarro amb puré de pèsols

Llobarro amb puré de pèsols

Peix, llegum i bolets. Aquest plat barreja tres aliments imprescindibles a la dieta. Les coccions senzilles, per assegurar que podem gaudir del gust de tots els ingredients, són imprescindibles per tenir èxit amb aquesta recepta.

Llegiu la recepta sencera

10 Parmentier de patata, trompetes i cansalada

Parmentier de patata, trompetes i cansalada

Parmentier de patata, trompetes i cansalada

El secret d'aquest 'parmentier' (que és una altra manera de dir 'puré') és el suc de rostit que l'acompanya. Bé, i també val la pena destacar les trompetes de la mort i la cansalada, que arrodoneixen el conjunt i el converteixen en una recepta excel·lent.

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto