Consells de cuina La Vanguardia

10 receptes de gelats sorprenents

Aprofiteu els dies que queden de calor per gaudir dels gelats, unes postres versàtils i refrescants

CRISTINA CAMILLERI

24/08/2017

Encara no ha acabat l’estiu, i això significa que ens queden uns dies per gaudir de tot el sabor dels gelats. Aquesta creació culinària versàtil, deliciosa i refrescant és una de les millors postres dels mesos de calor. De fet, en mengem a qualsevol hora. Els gelats artesans són de més qualitat i més bons per a la salut, ja que no solen portar conservants ni colorants. Però, sens dubte, la millor opció és fer-los a casa. El motiu és doble: podem seleccionar nosaltres mateixos els ingredients, i podem innovar i experimentar amb nous sabors.

01 Boles de gelat de mascarpone

Boles de gelat de mascarpone

Gelat de mascarpone

L’elaboració d’aquest gelat és una mica complicada, ja que heu d’estar molt atents a les diferents temperatures que requereixen els ingredients durant el procés d’elaboració. Tot i això, el resultat és un gelat saborós i amb una textura cremosa. El mascarpone, que és l'ingredient principal de la recepta, és un formatge suau i cremós produït a partir de nata dolça. Potser us sona, perquè s’utilitza per fer el tiramisú. 

Llegiu la recepta completa

02 Gelat de xarop d'avet amb maduixetes del bosc

Gelat de xarop d'avet amb maduixetes del bosc

Gelat de xarop d'avet amb maduixetes del bosc

Estem acostumats a menjar gelats de xocolata o de fruites, però la realitat és que se'n poden fer de gairebé qualsevol ingredient. Així, doncs, volem proposar-vos una recepta que us allunyi de la zona de confort, que es basa en ingredients del bosc: xarop d’avet elaborat a base de pinyes d’avet i maduixetes. El seu sabor us sorprendrà!

Llegiu la recepta completa

03 Gelat de rom i panses amb cruixent de brownie i crema

Gelat de rom i panses amb cruixent de brownie i crema

Gelat de rom i panses amb cruixent de brownie i crema

Aquesta recepta és una mica més complexa. Es tracta d’un gelat que potser no heu tastat mai, el de rom i panses, que combinarem amb un brownie i crema. El brownie donarà el toc cruixent a la creació culinària, i la crema de rom cremat en potenciarà el sabor i desfarà suaument el gelat. 

Llegiu la recepta completa

04 Gelats de pal de meló i gerds

Gelats de pal de meló i gerds

Gelats de pal de meló i gerds

Més enllà de les boles de gelat, també podem preparar gelats de pal, que a molts ens fan venir a la memòria la nostra infantesa. Són molt fàcils de preparar i en podem fer de tots els sabors: el límit és la nostra imaginació. En aquest cas, us proposem gelats de pal de meló i gerds, dos ingredients que per la seva dolçor combinen perfectament. A més, un cop ho hàgiu tastat en voldreu de tots colors i sabors!

Llegiu la recepta completa

05 Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Al CUINA ens agrada jugar amb les textures, i el cas dels gelats no n'és una excepció. Us proposem un gelat de coco que té un toc especial: melmelada de taronja aclarida amb xerès dolç. El resultat és una salsa amarga amb un gust de taronja molt marcat. El color d'aquesta fruita afavoreix el factor estètic del plat i el seu gust combina a la perfecció amb el sabor suau del coco.

Llegiu la recepta completa

06 Gelat de 'strawberry cheesecake'

Gelat de 'strawberry cheesecake' Gemma Clofent

Gelat de 'strawberry cheesecake'

El ‘strawberry cheesecake’ és potser una de les postres més famoses dels Estats Units. El sabor del formatge suau i la dolçor de la maduixa combinen a la perfecció. Així, doncs, per què no intentar aconseguir el mateix gust en un gelat? És exactament el que aconseguim amb la recepta que us proposem. Podeu modificar-ne les quantitats dels ingredients per adaptar-lo al vostre paladar.

Llegiu la recepta completa

07 Gelat de xocolata amb llet de soja

Gelat de xocolata amb llet de soja Gemma Clofent

Gelat de xocolata amb llet de soja

El gust de xocolata sol enamorar tothom, i pel que fa als gelats passa el mateix. La recepta que us proposem utilitza batut de soja de xocolata, cacau en pols i galetes Oreo. Així, doncs, si sou amants de la xocolata de ben segur que us farà venir salivera. A més, el toc cruixent de les galetes no passa desapercebut i li dona un toc únic.

Llegiu la recepta completa

08 Gelat de vainilla amb figues borratxes

Gelat de vainilla amb figues borratxes

Gelat de vainilla amb figues borratxes

L’estiu és temporada de figues, així que us proposem tastar-les amb el gelat. El sabor suau de la vainilla combina perfectament amb la dolçor d'aquesta fruita. A més, la resta d’ingredients que es couen amb les figues produeixen un suc que aporta un gust espectacular a la mescla. 

Llegiu la recepta completa

09 Gelat de iogurt amb fruita vermella saltada

Gelat de iogurt amb fruita vermella saltada

Gelat de iogurt amb fruita vermella saltada

El iogurt gelat està guanyant terreny a les boles de gelats tradicionals. De fet, cada cop és més habitual veure gelateries especialitzades en aquest tipus de gelat. Al CUINA ens agrada estar al dia i, per això, us proposem una recepta per gaudir del iogurt gelat. El seu sabor suau i la seva cremositat el fan ideal per afegir-hi ‘toppings’. En aquest cas, hem optat per fruita vermella saltada. 

Llegiu la recepta completa

10 Gelat de sabors

Gelat de sabors

Gelat de sabors

Ens encanten els gelats i ens encanta la fruita, així que per acabar us proposem una mena de macedònia congelada. Aquest gelat combina els sabors de diferents fruites: plàtan, kiwi, maduixa, mango i nabius. El resultat és espectacular i us aportarà molta energia!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto