Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 mones per celebrar la Pasqua

Us donem 5 idees per culminar la Setmana Santa amb un esclat de dolçor!

CUINA.CAT

28/03/2022

Tradicionalment, la mona de Pasqua era una coca esponjosa, tipus pa de pessic, que duia ous durs a sobre. Els padrins la regalaven als fillols i hi posaven tants ous com anys tingués la criatura. Aquest ritual s'allargava fins que el nen o la nena en qüestió feia la primera comunió. Ja va ser al segle XX quan els ous durs van ser substituïts per ous de xocolata. Actualment el concepte original de la mona de Pasqua s'ha reinventat, i ara proliferen les construccions impossibles de xocolata, que sovint emulen la forma de personatges de dibuixos animats. Aquí us presentem unes quantes propostes per si les voleu fer a casa!

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua Miquel Àngel Roque

Mona de Pasqua

Aquesta mona farà les delícies dels amants de les princeses. El pastís és semblant al pa de pessic, tot i que en aquest cas hi afegim 'buttermilk'. Per a la cobertura, fem servir formatge Philadelphia, sucre de llustre i, evidentment, colorant en gel rosa. Recordeu que tots els ingredients, tant del pastís com de la cobertura, han d'estar a temperatura ambient.

Llegiu la recepta completa

Mona de Pasqua de Rovell

Mona de Pasqua de Rovell Becky Lawton

Mona de Pasqua de rovell

La clau d'aquesta recepta és el rovell, aquesta capa ataronjada tan lluent que veieu sobre el pa de pessic. Es fa amb ous, sucre i Maizena. Per obtenir la textura adequada, feu servir una fulla de gelatina. Per potenciar el resultat estètic, afegiu-hi unes gotes de colorant groc.

Llegiu la recepta completa

Mona de Pasqua de xocolata

Mona de Pasqua de xocolata Becky Lawton

Mona de Pasqua de xocolata

Si el que realment us agrada de les mones de Pasqua és la xocolata, deixeu de buscar: aquesta és la vostra recepta! Aquesta vegada al pa de pessic hi posem pols de cacau. Ho rematem amb una cobertura de xocolata negra, trufa i un ou de xocolata.

Llegiu la recepta completa

Mona de Pasqua Sara

Mona de Pasqua Sara Becky Lawton

Mona de Pasqua Sara

Aquesta recepta proposa un joc de textures molt interessant. El pa de pessic actua com a base esponjosa. La melmelada d'albercoc, lleugera i refrescant, la crema de mantega, contundent i untuosa, i les ametlles laminades, ben cruixents, el complementen de manera magistral!

Llegiu la recepta completa

Pastís Arc de Sant Martí

Pastís Arc de Sant Martí Gemma Clofent

Pastís arc de Sant Martí

I acabem amb una proposta poc usual, que tant pot servir de Mona de Pasqua com de pastís d'aniversari per a algun dels petits de la casa. En aquest cas, com podeu veure, no hi posem ous de xocolata però recobrim el pa de pessic amb Lacasitos. El resultat és ben colorit i temptador... També per als adults!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: